کد خبر: ۶۸۶۹۱
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۳ - ۱۶ تير ۱۳۹۴ - 2015July 07
عضوهیات امنای انجمن بیماران کلیوی کشورخبرداد:
شفاآنلاین :سلامت >اجتماعی >عضو هیئت امنای انجمن حمایت از بیماران کلیوی گفت: کمبود دستگاه‌های دیالیز از جمله مشکلاتی است که مربوط به امروز و دیروز نیست، این کمبود باعث شده بیماران دیالیزی برای دیالیز شدن از این شهر به آن شهر بروند.
به گزارش شفاآنلاین، سید امیر حسین ضیایی،‌ رئیس جمعیت هلال احمر کشور از کمبود هزار تخت دیالیزی در کشور خبر می‌دهد مسئله‌ای که سبب می‌شود این بیماران در نوبت‌های طولانی تخت‌های دیالیز در انتظار تخت خالی باشند. 

داریوش آرمان، عضو هیئت امنای انجمن حمایت از بیماران کلیوی در این باره می‌گوید: با توجه به آنکه سالیانه حدود 15 درصد به تعداد بیماران کلیوی اضافه می‌شود و بنابر تاکیدات وزارت بهداشت تعداد بیماران دیالیزی و مبتلا به نارسایی کلیه دو برابر خواهد شد باید از همین امروز برای تامین تخت‌های دیالیز در کشور برنامه ریزی کرد.

وی افزود: اگر می‌خواهیم با حجم انبوه بیماران دیالیزی در مراکز درمانی روبرو شویم، باید از امروز در این زمینه تدبیری اندیشید هم اکنون کشور نیاز دارد دست کم 3 هزار دستگاه دیالیز اضافه به چرخه بهداشت و درمان  وارد شود. 
ضمن اینکه بی‌توجهی به این مسئله در چند سال گذشته سبب شده است، تا مشکلات کمبود تخت‌های دیالیزی به دولت تدبیر و امید منتقل شود. 

لزوم راه‌اندازی بیش از 50 بخش دیالیزی در کشور 
عضو هیئت امنای انجمن حمایت از بیماران کلیوی ادامه داد: باید بیش از 50 بخش دیالیز به مجموعه بخش‌های دیالیز کشور اضافه شود و تعداد دستگاه‌های این بخش‌ها را به حداکثر ممکن رساند تا در آینده به طور قطع بتوان مشکل کمبود تخت‌های دیالیز را بر طرف کرد. این مسئله نیازمند سرمایه گذاری دولت، مجلس و خیرین عرصه سلامت است. 

هزینه شصت میلیونی هر دستگاه دیالیز
 آرمان تصریح کرد: تهیه هر یک دستگاه دیالیز به هزینه‌ای بین پنجاه تا شصت میلیون تومان نیاز دارد به همین دلیل هزینه راه اندازی یک بخش دیالیزی با 10 تخت بین سه تا پنج میلیارد تومان تمام می‌شود. 

قیمت داروی سلسپت افزایش پیدا نکرده است
وی با اشاره به برطرف شدن کمبود داروی سلسپت بیان کرد: داروی سلسپت مثل گذشته و بدون تغییر در کشور توزیع می‌شود و قیمت آن نیز افزایش پیدا نکرده است امیدواریم با تمهیداتی که اتخاذ می شود، بیمه‌های پایه در زمینه حذف فرانشیز داروی بیماران کلیوی تلاش کنند و داروی آن‌ها نیز مانند داروی بیماران دیالیزی رایگان شود. 

مشکلات معیشتی بیماران کلیوی 
عضو هیئت امنای انجمن حمایت از بیماران کلیوی با اشاره به مشکلات معیشتی این بیماران و نیازمندی تعداد قابل توجهی از آن ها بیان کرد: انجمن حمایت از بیماران کلیوی با توجه به توان محدود خود با کمک خیرین و به صورت محدود به بیماران کلیوی کمک می‌کند.

 وجود دو تا سه بیمار دیالیزی و پیوندی در یک خانواده 
آرمان تصریح کرد: امروزه برخی خانواده‌ها دو تا سه بیمار دیالیزی و پیوند کلیه دارد تعداد این خانواده‌ها نسبت به بیماران کلیوی قابل توجه است و امروز تعدادی از بیماران دیالیزی ما در نوبت پیوند کلیه هستند و این افراد، برای تامین هزینه‌های پیوند مشکلاتی جدی دارند، به گونه‌ای که برخی بیماران پس از چند سال انتظار نوبت پیوند نمی‌توانند به دلیل مشکلات مالی این جراحی را انجام دهند. 

به گفته وی ،این مشکلات مربوط به یک یا دو سال اخیر نیست،‌ بلکه سال‌هاست که بیماران دیالیزی و کلیه با آن دست و پنجه نرم می‌کنند و سال‌هاست، که نوبت های طولانی دیالیز و پیوند کلیه در کشور وجود دارد و هنوز هم کشور باید راهی طولانی را طی کند تا بتواند اندکی این مشکلات را کاهش دهد. باشگاه خبرنگاران
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: