کد خبر: ۶۷۷۷۰
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۳ - ۰۸ تير ۱۳۹۴ - 2015June 29
شفاآنلاین:سلامت>درمان>یک جراح و متخصص گوش، حلق و بینی با تایید مزیت های مناسب لیزر برای درمان بیماری های ناحیه گوش و حلق به ویژه حنجره، درعین حال گفت: جراحی پلاستیک بینی با استفاده از لیزر غیرضروری و بازارگرمی و تبلیغات نادرست برای کسب درآمد بیشتر است.
به گزارش شفا آنلاین : دکتر ابراهیم رزم پا  در مورد تبلیغات برخی مراکز درمانی در مورد جراحی پلاستیک بینی با استفاده از لیزر گفت: این نوع جراحی صرفا تبلیغاتی و نوعی بازار گرمی است که فقط هزینه بیشتری را بر بیماران تحمیل می کند.
وی با بیان اینکه استفاده از این شیوه ضرورتی ندارد اما با روش های دیگر نیز می توان جراحی بینی را با هزینه های کمتر انجام داد توضیح داد: برخی برای کسب درآمد بیشتر از این حربه استفاده می کنند که کاری بسیار اشتباه و نادرست است و بیماران نباید به این توصیه توجه کنند.

** استفاده از لیزر CO2 (گازکربنیک) برای درمان حنجره
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به استفاده از لیزر CO2 (گازکربنیک) برای درمان بیماری های حنجره اشاره کرد و گفت: بهترین کاربرد این اشعه برای درمان ضایعات خوش خیم و پولیپ حنجره است.
رزم پا افزود: برای درمان برخی بیماری های گوش مانند اتواسکلروز (چسبندگی استخوان گوش) و ضایعات خوش خیم پوست نیز به صورت محدود از این روش پیشرفته استفاده می شود.
وی با اشاره به اینکه در سایر قسمت های گوش، حلق و بینی لیزر کاربرد چندانی ندارد، اظهار کرد: با توجه به هزینه بالا و وجود خطرات و مشکلاتی برای بیماران، ضرورتی برای استفاده از لیزر برای درمان این نواحی وجود ندارد.
وی، استفاده از دستگاه RF یا رادیوفرکانسی را جایگزین مناسب لیزر دانست و گفت: این شیوه درمانی همان کاربردهای لیزر را دارد و با توجه به هزینه و مشکلات کمتر برای بیماران، توصیه می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در درمان چسبندگی بینی و بزرگی شاخک های بینی به جای لیزر می توان از دستگاه RF استفاده کرد که کم خطرتر است و هزینه و مشکلات کمتری برای بیماران به وجود می آورد.

** انجام حدود 80 درصد اعمال جراحی حنجره با لیزر
یکی دیگر از متخصصان گوش، حلق و بینی و جراح سر و گردن با اشاره به اینکه حدود 80 درصد اعمال جراحی حنجره وابسته به لیزر است، گفت: استفاده از لیزر در مراحل ابتدایی سرطان حنجره بسیار مناسب است اما در مراحل پیشرفته این بیماری، لیزر کاربرد چندانی ندارد.
دکتر پیمان دبیرمقدم در مورد مزایای این روش پیشرفته اظهار کرد: عوارض کمتر، عدم نیاز به باز کردن بافت بدن، کاهش دوره نقاهت و زمان بستری از مزایای این شیوه درمانی است.
وی با بیان اینکه با وجود پیشرفت های صورت گرفته در این زمینه، اساس درمان بیماری های حنجره، لیزر است، افزود: لیزر درمانی اصلی ترین روش برای درمان بیماری های حنجره است و با استفاده از آن، خدمات مطلوب تری به بیماران ارایه می شود.
این متخصص گوش، حلق و بینی گفت: هرچند تعداد مراکز درمانی که با استفاده از لیزر به درمان بیماری های حنجره می پردازند، محدود است اما افرادی که با این ابزار در مراکز درمانی کار می کنند از تجربه کافی برخوردار هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه لیزر نیز مانند هر وسیله ای دیگر اگر درست استفاده نشود، می تواند عوارضی برای بیماران ایجاد کند، اظهار کرد: ممکن است این عوارض غیرقابل جبران باشد.
ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: