شفا آنلاین>سلامت>بازار عرضه زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان داغ است و حتی در برخی خانواده ها به پای ثابت سفره افطار به ویژه در مهمانی ها، تبدیل شده است.
به گزارش شفا آنلاین،هرچند
بسیاری از کارشناسان تغذیه ، خرما را ماده غذایی مناسب تری بجای زولبیا و
بامیه در سفره افطار می دانند اما چون بسیاری از خانواده ها نمی توانند از
شیرینی خاص زولبیا و بامیه دل بکنند باید با استانداردهای بهداشتی آن نیز
آشنا باشند.
خانواده ها به ویژه در ماه مبارک رمضان باید بدانند کدام زولبیا و بامیه ،
بهتر و بهداشتی تر است و از کدام اماکن می توانند این ماده غذایی را تهیه
کنند.
**خرید زولبیا و بامیه از دست فروش ممنوع
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید
بر رعایت اصول خودمراقبتی به ویژه هنگام تغذیه در ماه مبارک رمضان، گفت: به
مردم توصیه می شود که از خرید شیرینی و زولبیا و بامیه از مراکز غیرمجاز،
غیرمرتبط و دست فروش ها خودداری کنند.
محسن فرهادی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: مردم باید
زولبیا و بامیه را از قنادی هایی که برند مشخصی دارند تهیه کنند.
وی خاطرنشان کرد: به مردم توصیه می شود که زولبیا و بامیه را از
خواربارفروشی ها نخرند زیرا ممکن است زولبیا و بامیه در اینگونه مراکز
ارزان تر باشد اما سلامت افراد را تهدید می کند.
وی از مردم خواست در صورت مشاهده تخلف در زمینه تخلف عرضه زولبیا و بامیه ، مراتب را به سامانه 1490 ، اطلاع دهند.
**ویژگی های ظاهری زولبیا و بامیه بهداشتی
کارشناس مسوول واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت جنوب تهران گفت: زولبیا و
بامیه باید عطر، طعم مناسب و رنگ روشن داشته و آثار ذرات سوخته شده روی آن
ها نباشد.
طاهره آزمون افزود: همچنین این نوع شیرینی ها نباید بیش از حد خمیر باشد و
استفاده از هرگونه رنگ خوراکی به استثنای زعفران در تهیه آن ممنوع است.
وی ادامه داد: سوختگی و تغییر رنگ قهوه ای زولبیا و بامیه نشان دهنده این
است که این شیرنی در روغن های سوخته تهیه شده و به دلیل وجود سم آکریلامید
(سمی خطرناک) به شدت سرطان زا است.
وی تصریح کرد: زولبیا و بامیه نباید به مدت طولانی در منزل ، نگهداری شود؛
این نوع شیرینی تا حد امکان باید به میزان کم و مصرف روزانه خریداری و
حتما در یخچال یا محل خشک و خنک نگهداری شود.
کارشناس مسوول واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت جنوب تهران گفت: برای بسته
بندی زولبیا و بامیه باید صرفا از جعبه هایی که دارای پروانه ساخت و مشخصات
بهداشتی است، استفاده شود.
آزمون تاکید کرد: زولبیا و بامیه را باید از مراکز معتبر که شرایط بهداشتی
را رعایت می کنند تهیه و از خرید زولبیا و بامیه از دست فروشان، دوره
گردان و همچنین از محل ها و افرادی که صلاحیت بهداشتی را ندارند، اجتناب
کرد.
یرینی هایی مثل زولبیا و بامیه به علت داشتن قند و چربی بالا و نیز حرارت
زیادی که حین آماده شدن می بینند از ارزش غذایی چندانی برخوردار نیستند.
به هرحال مصرف زیاد زولبیا و بامیه برای سلامت مضر است و در یک لحظه میزان
زیادی کالری، چربی و قند را وارد بدن می کند بطوریکه جذب قند زولبیا و
بامیه به علت داشتن چربی زیاد، دو تا سه ساعت طول می کشد.