به گزارش شفا آنلاین- با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و در نظر گرفتن ایامی که از سحر تا افطار فاصله زمانی طولانی همراه با گرمای هوا خواهد بود گفتوگویی با اکبر خزایی مربی و داور بین المللی بدنسازی و محقق علوم تغذیه صورت پذیرفت.
خزایی در این باره عنوان کرد: طی این ایام معمولاً سؤالات فراوانی در خصوص نوع تغذیه و فعالیتهای روزمره و فعالیتهای ورزشی از ما و همکارانمان میشود، بنابراین راهکارهای مؤثری پیشنهاد میشود تا اگر به کار گرفته شوند بتوانند بسیار مؤثر واقع شوند.
این نویسنده مطالب علمی ورزشی اظهار داشت: در وعده سحر بایستی از خوردن کلهپاچه و غذاهای پُرچرب, سوسیس و کالباس, سُس مایونز, نمک و ادویهجات بهخصوص فلفل خودداری شود, زیرا این مواد اصطلاحاً ایجاد آتش میکنند و برای هضم و دفع نیاز به آب فراوان دارند و باعث تشنگی شدید میشوند, در این وعده مقداری برنج یا ماکارونی بدون روغن, مقداری گوشت سفید, ماست کمچرب و سالاد بدون سُس و کنار این مواد مقداری میوه و مایعات پیشنهاد میشود.
وی ادامه داد: در زمان افطار نیز باید یک وعده مفید و کم حجم در نظر گرفته شود, مثلاً مقداری حلیم که به آن کمی عسل اضافه شده باشد بههمراه یک لیوان شیر یا چای کمرنگ گزینه مناسبی است یا جایگزین عسل نوشیدنی مورد اشاره با خرما صرف شود.
خزایی عنوان کرد: از نیم ساعت پس از وعده افطار نوشیدن جرعه جرعه مایعات البته نه یکباره شروع شود و از یک ساعت پس از آن مصرف میوه و سبزیجات بهدلیل بالا بودن فیبر و تأمین ویتامینهای محلول در مایع ضرروی است, فیبر بهدلیل اینکه آب فراوانی به خود جذب میکند در این دوران کاربردی است.
وی افزود: برای وعده غذایی شام نیز باید یکی از کربوهیدراتهای مرکب مانند نان, برنج, ماکارونی یا سیبزمینی بههمراه مواد پروتئینی مانند انواع گوشتها یا سفیده تخممرغ, سالاد و ماست کمچرب در برنامه غذایی لحاظ شود.
خزایی در خصوص کل نیاز آب بدن نیز بیان داشت: در طول افطار تا سحر باید بهازای هر 20 کیلوگرم از وزن بدن حدود 700 سیسی تا یک لیتر مایعات مصرف شود تا بدن با کمآبی مواجه نشود زیرا سلولهای بدن در محیط کمآبی دچار صدمه و اکسید شدن میشوند که بحث کامل آن در این بحث نمیگنجد.