به گزارش شفا آنلاين،سید مؤید علویان
در پاسخ به این سوال که چربی عامل چاقی است یا قند گفت: گرچه متهم اصلی در
ذهن مردم در این ماجرا مصرف مواد چرب است، اما باید دانست که چربی مقصر
اصلی نیست.
وی ادامه داد: رژیمهای غذایی غنی از نظر قندها به صورت مخفیانه چربی ذخیره کرده و دور کمر را افزایش داده و باعث شیوع چاقی میشود. این فوق تخصص دستگاه گوارش و کبد 12 گام که موجب
چاقی میشود را این گونه تشریح کرد که: در گام نخست انسان به غذایی
میاندیشد که حاوی قند است، سپس انسولین ترشح در بدن ترشح میشود و بعد
انسولین به بدن میگوید که اسیدهای چرب را ذخیره کند و مانع آزادسازی انرژی
آنها میشود. وی ادامه داد: سپس انسان احساس گرسنگی و خوردن را
آغاز میکند در نتیجه انسولین بیشتری ترشح میشود و قندهای هضم شده به صورت
گلوکز وارد جریان خون میشوند و سطح قند خون افزایش مییابد. علویان خاطرنشان کرد: در ادامه انسولین بیشتری ترشح
میشود و چربی غذای خورده شده به صورت تریگلیسرید در سلولهای چرب میماند
و اینگونه سلولهای چرب چربتر میشوند و انسان نیز چاقتر میشود. این فوق تخصص دستگاه گوارش و کبد در مورد چربیها
گفت: مصرف چربیهای خوب مانند اسیدهای چرب اشباع نشده در روغن زیتون و آجیل
میتواند چربیهای اشباع شده گوشتها یا در برخی غذاها را از بین ببرد. وی خاطرنشان کرد: منابع دیگر چربیهای خوب مانند اسید اسیدهای چرب ماهی و روغن آن، بدن را در برابر چربیهای مضر محافظت میکند. علویان افزود: در موارد علاقه زیاد به شکلات و
کاکائو از شکلاتهای با درصد کاکائو بالا و شکر کم انتخاب کنید چرا که
علاوه بر نداشتن قند، به علت داشتن آنتی اکسیدان در حفظ تندرستی بدن موثر
است. فارس