به گزارش شفا آنلاین ،فرحناز محمدی سعادت اظهار داشت: ما انتظار داشتیم مسئولان در جهت مرتفع ساختن مشکلات صنفی گروه مامایی با توجه به قابلیت این
گروه از ارائهدهندگان خدمات سلامت برای پیشبرد اهداف جمعیتی، شاهد بسترسازی مساعد برای فعالیت بهتر ماماها باشیم ولی متأسفانه تاکنون این اتفاق نیفتاده است.
وی ادامه داد: ما از دولت تدبیر و امید انتظار بیشتری داشتیم. متأسفانه کسی به فکر زنان باردار محروم کشور و سلامتی نسل آینده نیست و متأسفانه پروسه بارداری محل درآمد خوبی برای انواع رشتههای تخصصی شده است. به نظر میرسد سازمانهای بیمهگر مغرضانه همچنان خدمات گران تخصصی و تقاضای القایی را در پوشش بیمه مامایی ترجیح میدهند.
نایب رئیس جمعیت مامایی ایران اظهار داشت: ما امیدواریم که مسئولان و شخص رئیس جمهور و وزرای بهداشت و رفاه برای حل این چالش بزرگ دستور عاجل صادر کنند تا انشاءالله همه ماماها بتوانند بدون دغدغه در خدمت پیشبرد سیاستهای جمعیتی و ترویج زایمان طبیعی و خدمات سلامت زنان باشد.
وی اذعان داشت: سال بیتوجهی به حرفه مامایی به کاهش باروری و تحمیل هزینههای سنگین به سازمانهای بیمهگر و تقاضای القایی و بروز عوارض ناشی از سزارین برای نسل آینده منجر شده است و دیگر وقت آن است که شورای عالی بیمه با شواهد علمی وارد عمل شود.
محمدی سعادت تصریح کرد: با توجه به پراکندگی جغرافیایی ارائهدهندگان خدمات زنان در مناطق محروم و برخوردار متوجه استقبال و تمایل زنان حاشیهنشین و شهرهای کمتر برخوردار در مراجعه به ماماها به جهت ارزان بودن خدمات ایشان دیگر جایی برای غرضورزی و مقاومت برای عقد قرارداد سازمانهای بیمهگر با ماماها نمیماند که در غیر این صورت زیر پا گذاشتن عدالت در سلامت و تقابل با سیاستهای کلان جمعیتی معنای دیگری نمیدهد.
وی افزود: ما اعتقاد داریم پروسه فرزندآوری فقط زایمان نیست تا زمانی که مردم متحمل هزینههای سنگین دوران بارداری باشند تمایلی جهت زایمان طبیعی رایگان نخواهند داشت.
محمدی سعادت درباره افزایش 400 درصدی هزینه سونوگرافی بارداری، گفت: برخی زنان باردار مجبور به انجام سونوگرافی به دفعات هستند و این با سیاستهای افزایش جمعیت که بر اساس آن باید زمینه فرزندآوری را تسهیل کنیم مغایرت دارد. به نظر میرسد مسئله مقابله با سیاست افزایش جمعیت هنوز حل نشده است.
محمدی سعادت اظهار داشت: خارج کردن گروه مامایی از چرخه درمان و جلوگیری از مواجه شدن زنان باردار با ماماها در طول بارداری با توجه به افزایش هزینههای سونوگرافی بارداری و عدم عقد قرارداد سازمانهای بیمهگر معنایی جز تقابل با افزایش جمعیت و عدالت در سلامت ندارد و امیدواریم که مسئولین با درایت بیشتری با کنار هم گذاشتن نیاز مردم سیاستهای کلان سلامت و جمعیت و قابلیت ماماها برای حل معضلات صنفی این گروه وارد عمل شود.