سیدجواد علوی کارشناس طب سنتی عنوان میکند: از دیدگاه طب سنتی برای رفع تشنگی در روزهای گرم و ماه رمضان بهتر است که افراد به جای آب از نوشیدنیهای مفید که علاوه بر رفع تشنگی به افزایش سلامت کمک میکند, استفاده کنند.
-مصرف این نوشیدنی قبل از شروع ماه رمضان موجب پاکسازی معده و کاهش تشنگی آنها در روزهای ماه رمضان میشود و بهتر است افراد تا شروع ماه رمضان هر کدام از نوشیدنیهای فوق را که تمایل به مصرف آن دارند, تهیه کرده و مصرف کنند.
طرز تهیه چند نوشیدنی مفید برای روزهای گرم سال و ماه رمضان
ماءالشعیر:
-مقداری جوی کامل با 10 تا 15 برابر آب خیسانده شود, و روی شعله گاز قرار داده شود و به محض شکفته شدن جوها, آن را از روی حرارت برداشته و صاف کنند, سرد کرده و نیمگرم مصرف کنند.
این نوشیدنی بسیار تشنگی را تسکین میدهد و فواید بسیار دارد همچنین موجب دفع مواد زائد از بدن میشود.
شربت لیمو:
-مقداری شکر را در ظرفی ریخته و آنقدر آبلیمو بر روی آن بریزید تا سطح شکر پوشیده شده, سپس یک شبانه روز در دمای معمولی نگه داری شود. سپس صاف کرده و با مقدار دیگر آبلیموی تازه بر روی حرارت گذاشته تا به قوام درآید و از مایه شربت فوق چندین بار با آب رقیق کرده و مصرف کنند.
شربت لیمو علاوه بر رفع تشنگی به رفع اخلاط سوخته سوداوی و اخلاط غلیظ و لزج کمک میکند و مصرف مداوم آن موجب حفظ سلامتی میشود.
شربت نارنج یا بالنگ:
-آب نارنج یا بلنگ تازه 400 گرم همراه با 300 گرم شکر بر روی حرارت گذاشته تا به قوام درآید. از این مایع شربت با آب رقیق کرده و مصرف کنند.
این شربت علاوه بر رفع تشنگی, مقوی قلب و مغز بوده و جلوی سوختن اخلاط را میگیرد.
شربت سکنجبین ساده نیز در رفع عطش بسیار موثر است.
نکته: البته از این نوشیدنیها افراد میتوانند در وعده سحر یا افطارشان در ماه رمضان استفاده کنند.
تسنیم