به گزارش شفا آنلاين،برخی عادات در جامعه به بروز بیماریهای قلبی و عروقی در کشور منجر شدهاند یکی از این عادات نادرست مصرف قلیان است که متأسفانه در کشور به وفور به چشم میخورد؛ مصرف یک بار قلیان معادل مصرف 180 تا 300 عدد سیگار است.
آثار استعمال قلیان بر روی سلامتی
برخلاف تصور بعضی افراد، دود حاصل از قلیان به هیچ وجه کم خطر نیست بلکه حاوی مواد سرطانزا و سمی بیشماری است که باعث سرطانهای ریه، لب و حفره دهانی، بیماری های قلبی عروقی و دیگر بیماریها و سرطانها می شود.
خطر ابتلا به سرطان ریه در افرادی که قلیان و سایر مواد دخانی مصرف می کنند 5 برابر افرادی است که مصرف کنده این مواد نیستند.
هشدارهایی در مورد مصرف قلیان
دود حاصل از مصرف قلیان، ترکیبی از مواد دخانی و دود ناشی از مواد سوختی است که خطری جدی برای اطرافیان محسوب میشود. مصرف کنندگان قلیان و اطرافیان آنها که در معرض دود تحمیلی آن قرار دارند، همچون مصرف کنندگان سیگار، مبتلا به انواع سرطان ها، بیماریهای قلبی عروقی، تنفسی خواهند شد.
12درصد بیماریهای قلبی و عروقی، 66درصد برونشیت و سرطان ریه و 38 درصد بیماریهای حاد تنفسی در جهان به مصرف سیگار و قلیان اختصاص دارد.
زنانی که در طول دوران بارداری خود، مصرف کننده قلیان بوده یا در معرض دود قلیان اطرافیان قرار گرفتهاند، وزن نوزادشان در هنگام تولد کمتر از حد طبیعی بوده و خطر ابتلا به بیماریهای ریوی در این نوزادان بیشتر است.
چروکیدگی پوست، پیری زودرس، تیرگی زیر چشم و لبها، زردی و فساد دندانها، از دیگر مصارف قلیان است. استفاده مشترک از قسمت دهانی قلیان، عاملی در انتقال بیماریهای واگیر دار همچون سل و هپاتیت است.
معمولاً طعم شیرین و طعم مطبوع توتونهای معسل قلیان باعث میشود برخی مردم به ویژه جوانان و نوجوانان بدون توجه به اثرات سوء آن، اشتباهاً به مصرف قلیان روی آورند.
مصرف کننده قلیان با توجه به حجم دود دریافتی، به اندازه زیادی نیکوتین دریافت می کند و به آن اعتیاد پیدا میکند.
تنباکو و توتون مورد استفاده در قلیان معمولاً از بیکیفیت ترین و نامرغوب ترین انواع موجود و از خطرناکترین آنها است از طرفی اسانس ها و مواد معطر استفاده شده در تنباکوهای معسل یا میوهای حاوی هزاران ماده سمی و کشنده است.
فارس