به گزارش شفا آنلاين،خسرو گورابی در پاسخ به سؤال یکی از شهروندان درباره اینکه چه افرادی میتوانند به شنواییشناس مراجعه کنند، اظهار داشت: هر فردی که در سیستم شنوایی و تعادلی خود مشکل داشته باشد میتواند به شنواییشناس مراجعه کند.
وی افزود: شنواییشناسان کار جراحی و دارو درمانی را انجام نمیدهند و در مرحله اول ارزیابی میزان کمشنوایی، محل ضایعه کمشنوایی و پیشآگهی وضعیت آینده را ثبت و ضبط میکنند و در قالب ادیوگرام یا نتایج آزمایشگاه به متخصص گوش، حلق و بینی ارائه میدهند.
رئیس انجمن شنواییشناسان ایران ادامه داد: پس از اینکه متخصص گوش، حلق و بینی نتایج را ملاحظه کرد ممکن است اقدامات دارویی یا جراحی برای بیمار در نظر بگیرد و بعد از آن نیز فرد برای بررسی مجدد به شنواییشناس ارجاع داده میشود و نتیجه جدید توسط شنواییشناس به متخصص گوش، حلق و بینی داده میشود.
این شنواییشناس تصریح کرد: 80 درصد بیمارانی که مشکل در سیستم شنوایی یا تعادلی دارند نیازی به اقدامات دارویی و جراحی ندارند و تنها 20 درصد بیماران باید زیر نظر متخصصان گوش، حلق و بینی به درمانهای دارویی و جراحی بپردازند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از وظایف شنواییشناسان پایش تأثیر اقدامات درمانی در بیماران است.
توصیه میشود افراد به صورت دورهای وضعیت سیستم شنوایی و تعادلی خود را با مراجعه به شنواییشناسان بررسی کنند تا در صورت وجود مشکل اقدامات تشخیصی و درمانی به موقع انجام شود.
فارس