شفا آنلاين:سلامت>دارو- یک متخصص داروسازی سنتی با تأکید بر اینکه تغییر سبک زندگی مهمترین عامل در درمان پرفشاری خون است، گفت: مصرف همزمان داروهای گیاهی با شیمیایی ضد فشار خون باید با نظر پزشک متخصص باشد
به گزارش شفا آنلاين،دکتر بهجت جوادی با اشاره به اینکه تداخلات دارویی اغلب در سطح جذب،
انتقال و توزیع، متابولیسم و دفع داروها صورت میگیرد، گفت: تداخل بین
داروهای کاهنده فشار خون و برخی از گیاهان دارویی از جمله تداخلات مهم است
که باعث افزایش یا کاهش بیش از حد فشار خون و اغلب عوارض غیرقابل جبران
میشود.
این عضو هیأت علمی دانشکده داروسازی مشهد تصریح کرد: گیاهانی مانند شیرین
بیان، فلوس، سنا، گزنه، بابونه شیرازی، ختمی، علف خرس، جین سنگو و... با
مکانیسمهای مختلف باعث کاهش اثر داروهای مدر از قبیل تیازیدها (مانند
هیدروکلرتیازید)، فورزماید و اسپیرونولاکتون میشوند که ممکن است باعث
افزایش فشار خون بیمار شود.
جوادی افزود: سیاه دانه، آلوئهورا، شیرین بیان، فلوس و سنا به دلیل کاهش
پتاسیم خون با داروهای مدر افزاینده دفع پتاسیم مانند تیازیدها و فورزماید
تداخل دارند و باعث کاهش شدید پتاسیم خون میشوند که بویژه برای بیماران
تحت درمان با دیگوگسین خطرناک است. این متخصص داروسازی سنتی با اشاره به
اینکه گیاه گل قاصد ممکن است باعث افزایش اثر داروهای مدر و کاهش بیش از
حد فشار خون شود، گفت: مصرف همزمان گیاهانی همچون علف چای، جعفری، سیاه
دانه، هوم یا افدرا و اکالیپتوس باعث کاهش اثر تمامی داروهای ضد فشار خون و
در بعضی موارد افزایش شدید فشار خون و بروز عوارض ناشی از آن میشود.
وی
یادآور شد: مصرف همزمان سنبل الطیب، زنجبیل، سیر، رازک (که به عنوان طعم
دهنده به انواع ماءالشعیر افزوده میشود)، زالزالک و گریپ فروت باعث افزایش
اثر داروهای کاهنده فشار خون و کاهش بیش از حد فشار خون میشود.
این عضو هیأت علمی دانشکده داروسازی مشهد مصرف فلفل قرمز و فلفل سبز با
داروهای مهار کننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین مانند کاپتوپریل و انالاپریل را
عامل افزایش عارضه سرفه ناشی از این داروها دانست و افزود: مصرف فلفل سیاه
با داروی پروپرانولول باعث افزایش غلظت سرمی این دارو میشود.
ایران