به گزارش شفا آنلاین : سیدمرتضی در خصوص ارتباط چاقی شکمی با میگرن یا آلزایمر اظهار کرد: یکی از اثرات چاقی به ویژه چاقی موضعی در ناحیه شکم، اختلالات ذهن مانند میگرن و آلزایمر است.
وی افزود: علاوه بر اختلالات ذهن، چاقی عامل مهمی در ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه مورد اثبات شدهای که دلیل بر ارتباط صد درصدی چاقی شکمی با میگرن باشد وجود ندارد، خاطر نشان کرد: تجمع چاقی شکمی میتواند زمینهساز ابتلا به اختلالات ذهنی مانند حواس پرتی شود برای نمونه در افراد با چاقی مفرط اختلال حواس پرتی بیشتر مشاهده شده است.
صفوی با اشاره به تحقیقات انجام شده در خصوص ارتباط میان چاقی شکمی و حواس پرتی تصریح کرد: به افراد چاق توصیه می شود از مواد غذایی کم کالری و رژیم غذایی مناسب که منجر به کاهش وزن شود، استفاده کنند.
وی ادامه داد: مواد غذایی حاوی چربی اشباع مانند خامه، لبنیات و آبگوشتهای پرچرب و کله پارچه باید از برنامه غذایی افراد چاق حذف یا به ندرت مصرف شود؛ زیرا مصرف مداوم این مواد معمولا چاقی شکمی ایجاد میکند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین به کاهش مواد غذایی که حاوی مواد نشاستهای زیاد از برنامه غذایی افراد چاق اشاره کرد و افزود: نان، برنج، سیب زمینی، لازانیا و اسپاگتی از جمله مواد غذایی است که نشاسته بسیاری دارد و باید توجه داشت که هر گرم نشاسته چهار کیلو کالری انرژی و هر گرم چربی 9 کیلو کالری انرژی دارد.
صفوی با بیان اینکه لازم است در برنامه غذایی از مواد نشاستهای کمتر یا براساس برنامه غذایی رژیمی استفاده شود، تصریح کرد: استفاده بیش از حد از مواد غذایی حاوی نشاسته و چربی اشباع، زمینهساز ایجاد چاقی شکمی است. به ویژه اینکه اگر مصرف این مواد با کم تحرکی همراه باشد.
وی در خصوص تاثیر انواع چربیهای غیراشباع مانند روغن زیتون و انواع دانه خشکبار در رفع چاقی شکمی، گفت: چربیهای غیراشباع مانند روغن زیتون که تک اشباع است در رفع چاقی شکمی موثر است.
این متخصص تغذیه خاطر نشان کرد: باید فعالیت بدنی در کنار تغذیه و رژیم غذایی قرار داده شود تا در کوچک کردن شکم موثر باشد.
ایسنا