کد خبر: ۶۳۳۷۹
تاریخ انتشار: ۰۲:۰۰ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - 2015May 26
شفا آنلاین>سلامت>طب سنتی>گسترش قارچ گونه و فزاینده‌ی عطاری‌ها به عنوان مراکز فروش گیاهان دارویی همواره باعث ایجاد سوال در ذهن مردم شده که این مسئله تا کی باید ادامه داشته باشد.
به گزارش شفا آنلاین - عطاری پیشه‌ای که در تاریخ ایران پیشنیه‌ی فرهنگی ادب دارد نام عطار نیشابوری برای همه آشناست او قبل از اینکه شاعر شود دارو ساز بود و به کار عطاری و درمان بیماران می‌پرداخت.  حالا عطاری‌هایی به سبک گذشته پا به پای داروخانه‌ها در سطح شهر به فروش داروهای گیاهی می‌پردازند. این عطاری‌ها اکثر داروهایشان دست ساز است.

تبلیغات گسترده عطاری‌ها در سطح شهر

گسترش قارچ گونه عطاری‌ها به عنوان مراکز فروش گیاهان دارویی مردم را با مشکلاتی مواجه کرده است. بسیاری از این عطاری‌ها بدون مجوز فعالیت ‌می‌کنند. تبلیغات گسترده این مراکز در خصوص لاغری، چاقی، رفع مشکلات بیماران صعب‌العلاج و بیماری‌های پوستی و سایر بیماری‌ها موجب شده تا مردم تصورشان نسبت به عطاری‌ها تغییر کند.

کاظمی فوق تخصص طب سوزنی و گیاهان دارویی در خصوص رعایت نکات استفاده از گیاهان دارویی می‌گوید: امروزه در دنیا انواع  محصولات گیاهان دارویی وجود دارد و جز اقلام مهم سبز دارویی محسوب می‌شود. در ایران هفت الی هشت دانشگاه طب سوزنی و متخصص طب سوزنی وجود دارد.

وی بیان کرد: این تصور برای مردم که گیاهان دارویی عوارضی ندارد تصور غلطی است تعدادی از گیاهان دارویی باعث افزایش خونریزی و تعدادی در ایجاد مشکلات گوارشی تاثیر دارد.

وی عنوان کرد:‌ بیمار بر اساس نیاز خود مجاز به استفاده از گیاهان دارویی است حال می‌تواند گیاهان دارویی با گیاهان شیمیایی ترکیب شوند.

وی ادامه می‌دهد: نکته‌ای که باید تاکید کنیم و توجه داشته باشیم این است که گیاهان دارویی باید توسط پزشک آشنا به علوم که از تاثیر طب سنتی بر ارکان مختلف بدن، مکانیزم اثر گیاهان دارویی آگاه است تجویز شود.

وی افزود: نکته‌ی دیگری که باید توجه شود عرضه‌ی گیاهان دارویی به صورت فله‌ای است که این محصولات باید بسته بندی شوند و تاریخ تولید و انقضا داشته باشند و در جای مناسب نگه داری شوند.

استفاده بی رویه داروهای گیاهی

استفاده خود سرانه و مصرف بی رویه داروهای گیاهی نه تنها توصیه نمی‌شود بلکه پزشکان بارها در این خصوص تذکر داده‌اند و مردم بدون آگاهی از مضرات این گیاهان و بدون تجویز و دستور پزشک اقدام به مصرف این داروها می‌کنند.

اکبر عبدالهی معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان غذا و دارو در  گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران در این خصوص می‌گوید: گیاهان دارویی که در عطاری‌ها وجود دارد دو گروه عوارض را برای فرد ایجاد می‌کند و یکی غذاهای سالم و پر انرژی که فرد مصرف می‌کند که در این گونه  گیاهان وجود ندارد و نکته‌ی مهم دیگر ویتامین‌های موجود که در اینگونه رژیم‌های گیاهی یافت نمی‌شود.

وی در ادامه می‌گوید: اگر فردی بدون دلیل از این مکمل‌ها استفاده کند بدنش عادت به مکمل‌ها کرده و به هر دلیلی بدن افت می‌کند و دچار کمبود می‌شود.

برخی از این چاق و لاغرها مراقب باشند
عطاری‌ها اقدام به کارهای غیر قانونی از جمله درمان چاقی و لاغری افراد می‌کنند.
استفاده‌ی نادرست از این گیاهان دارویی امروزه معضلی جدی برای مردم جامعه شده است و موجب عوارض جدی در افراد می‌شود رشد این گونه عطاری‌ها که هیچ نوع اطلاعات علمی از عطاری و گیاهان دارویی ندارند و فروشندگان آنها دختران و پسران کم سن و سال هستند، همواره در شهر به عنوان یک سونامی جدی در جریان است و نیازمند توجه زیاد مسئولان می‌باشد.

عبدالهی اصل در خصوص نظارت وزارت بهداشت بیان می‌کند خلاف هیچ وقت از بین نمی‌رود بلکه سعی می‌کنیم این گونه عطاری‌ها را از گردنه خارج کرده و تعداد آن‌ها را به حداقل برسانیم و از طرفی مردم باید فرهنگ خود را بالا برده و توقع‌هایشان را به حداقل برسانند.

وی ادامه می‌دهد: برخی از این مراکز مجوز قانونی و علمی ندارند و بهترین مسئله این است افراد تا آن جایی که می‌توانند زیرنظر پزشک ماهر باشند و آن چه که پزشک به آن‌ها می‌گوید مصرف کنند و ما نیز تمام قواعد و ضوابط را بررسی کرده و آیین‌نامه‌ی مربوط به آن را می‌نویسیم.

عطاری‌های غیر مجاز نه تنها به درمان افراد کمک نمی‌کنند بلکه عوارض استفاده خود سرانه از این داروها دامن‌گیر افراد می‌شود و ضروری است مسئولان در این زمینه اقدامات لازم را انجام داده و مردم را از عوارض استفاده از  این گیاهان آگاه کنند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: