کد خبر: ۶۳۳۳۵
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۹ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۴ - 2015May 25
شفاآنلاین:سلامت>بهداشت و درمان>وزیر بهداشت گفت: اگر نظام پزشکی رودربایستی با متخلفان را کنار نگذارد و به خصوص در تهران با پزشکان متخلف زیرمیزی برخورد جدی و قوی نکند، نهادهای دیگر دست روی درست نمی‌گذارند و شاید لازم باشد قانون اصلاح شود.

به گزارش شفا آنلاین : حسن قاضی زاده هاشمی اکنون در نیمه راه مدیریتش در وزارت بهداشت است، حالا که حدود دو سال از وزارت او می گذرد؛  طرح تحول سلامت را شروع کرده و تعرفه های پزشکی را در کتاب جدید افزایش داده است، می‌گوید، انتظار داشتیم، پزشکان حتماً از تعرفه‌ها و مصوبات دولت تمکین کنند اما آن طور که انتظار داشتیم نشد، اگر این رویه ادامه پیدا کند، بر خلاف میلم، ممکن است نهادهای دیگر در مجلس و دولت، وارد عمل شوند و همان اتفاقی که در مورد حق تعرفه گذاری نظام پزشکی رخ داد و از این سازمان گرفته شد در مورد حق نظارت بر تعرفه ها هم تکرار شود.

 آیا از وضعیت رعایت تعرفه‌های پزشکی و دریافت زیرمیزی پزشکان راضی هستید؟

هاشمی: من فکر می‌کنم به دلیل اینکه ستادی که مسئولیت برخورد با تخلف زیرمیزی و نظارت بر تعرفه ها را در تهران بر عهده دارد با ستاد کشوری ادغام شده است و در عین حال تخلف در تهران هم بیشتر بوده است، ما آن طوری که شایسته است همراهی برخی پزشکان را با مصوبه دولت نداریم. به نظر می‌رسد در هفته های آینده با هماهنگی که با نظام پزشکی و سازمانهای نظارتی وجود خواهد داشت، بتوانیم بهتر از گذشته شاهد حمایت از مردم و نظارت بر تعرفه‌های مصوب باشیم.

 البته خیلی از مردم معتقدند که بعد از اعلام تعرفه‌های جدید نه تنها زیرمیزی کم نشده بلکه رقم ها بالاتر هم رفته است؟

هاشمی: البته یک بخشی از این حرفها گمانه زنی است و واقعیت ندارد،واقعاً در بیمارستانهای خصصی خیلی‌ها دارند همکاری می کنند،‌ انصافاً نباید از حق گذشت اما در برخی دی کلینیک ها، برخی مراکز خیریه، برخی بیمارستانهای نیروهای مسلح و گاهی در مراکز تأمین اجتماعی که اینها زیر نظر مستقیم وزارت بهداشت نیستند، مواردی از این مسئله(زیرمیزی) گزارش شده است، این فرآیندی است که در مصوبه دولت هم دیده شده است، اگر درست به آن مصوبه عمل شود به نظر من کارساز است و اگر نشود، نگرانی من این است (به دکتر زالی هم اعلام کردم) که همان اتقافی که در مورد تعرفه‌های پزشکی افتاد و اختیار تعرفه گذاری از نظام پزشکی گرفته شد، در این موضوع هم اتفاق می‌افتد و این ظلمی است که کل جامعه پزشکی با رفتار نادرست خود ممکن است به نظام پزشکی یا به دیگران وارد کند.

 چه اتفاقی خواهد افتاد؟

هاشمی: اتفاقی که خواهد افتاد این است که بالاخره مردم که نمی‌نشینند نگاه کنند، دولت هم همین طور، دولت درحوزه سلامت هزینه کرده و انتظار دارد، حتماً تعرفه ها رعایت شود و اگر تخلف ادامه پیدا کند، اقدام قانونی می‌کنیم البته از کسانی که همراهی خوبی داشته‌اند، ممنونم به خصوص در استانها، نمایندگان آنها هم تشکر کرده‌اند؛ ولی در تهران فکر می‌کردم که 6 ماه زمان نیاز دارند که تا مصوبه اجرا شود، هنوز هم فکر می کنم خوب عمل شده است اما نباید عده‌ای که تخلف می‌کردند فکر کنند این اقدامات مقطعی است، مطمئن باشند، اطلاعاتی که به ما می‌رسد، ضبط می‌شود، می‌دانیم که چه کسانی چه کار می‌کنند، هماهنگی کاملی هم بین وزارت بهداشت و وزارت اقتصاد و دارایی و وزارت دادگستری وجود دارد، علاقه مندیم متوقف شود و همه رعایت کنند.

 و اگر این طور نشود و رعایت نکنند.

هاشمی: اگر نشود، نیاز به تغییر قانون داریم.

 قانون نظام پزشکی؟

هاشمی: بالاخره قانون جدید می‌خواهد که من فکر می کنم به صلاح جامعه پزشکی است که اجازه ندهند، این اتفاق بیفتند. همان کاری خواهد شد که در ترکیه و کشورهای مشابه شد .

اگر ممکن است واضح تر بفرمایید، دقیقاً چه اتفاقی خواهد افتاد؟

هاشمی: من فکر می کنم که برخورد با متخلفان از سوی سازمان نظام پزشکی جدی انجام نشود، می روند به سراغ ابزارهای بازدارنده قوی تر.

 چه کسانی می روند؟

هاشمی: نماینده های مردم در مجلس می‌روند، دولت می‌رود، می‌روند سراغ ابزارهای بازدارنده قوی تر و این به صلاح نیست.

 یعنی نظارت بر تعرفه ها از نظام پزشکی گرفته می شود؟

هاشمی: نمی توانم این را بگویم، البته من شخصاً مخالفم، معتقدم صنف باید کارش را خوب انجام دهند، چطور ما در در بخشی از صنوف دیگر شاهد نظارتهای جدی و قوی هستیم و دچار رودریابستی نیستند و برخورد می کنند، و از سایر اعضای صنف مراقبت می‌کنند. در نظام پزشکی هم باید همین کار با قوت ادامه پیدا کند. این حق ماست. من شخصاً به عنوان یک پزشک و عضوی از جامعه پزشکی نظرم این است که از آنهایی که در این جامعه درستکار هستند باید به شدت مراقبت کنیم.

 چگونه؟

هاشمی: مراقبت در این است که رودربایستی را کنار بگذاریم، و به این کف زدن های مقطعی دل خوش نکنیم. واقعاً این حق مردم است و حق جامعه پزشکی. اگر کسی خلاف می‌کند باید شناسایی و به سرعت با او برخورد شود، تا کی بناست ما بی جا از هم تعریف کنیم، واقعیات وجود دارد، بهترین دفاع از جامعه پزشکی اعتراف به اشکال و اشتباه و برخورد با متخلفان است.

 یکجا گفته بودید، متخلفان در جامعه پزشکی خیلی هم انگشت شمار نیستند،  واقعاً چقدر هستند؟

هاشمی: الان نمی توانم بگویم، یکبار عرض کردیم که انگشت شمار نبودند،‌ وقتی من‌ ( کار وزارت ) را شروع کردم خودم فکر می کردم که این حرف که می زنند و می گویند متخلفان انگشت شمار هستند، درست است، بعد دیدم که این جوری نیست، بالاخره ما در شهرستانها و نقاط دوردست به دلیل تعرفه های غیر منطقی و پرداختهای نامناسبی که وجود داشته، این طور شده بود که این کار به یک رویه تبدیل شده بود، مردم هم فکر می کردند که باید این پرداختها را داشته باشند.

 فکر می‌کردند، درستش همین است که پول زیرزمیزی بدهند؟

هاشمی: بله فکر می‌کردند که درستش همین است ولی بعد از اقداماتی که انجام شد، واقعیت این است که برخی از افرادی که تخلف می‌کردند، فکر می‌کنند، این اقدامات موسمی است و دو سه ماهی برخورد می کنند، بعد رها می‌کنند.

 البته این پزشکانی که تخلف می کنند، سعی می کنند، ردی  برای پیگیری نگذارند، خیلی از مردم هم فکر می کنند که اگر شکایت کنند، دچار دردسر می شوند؟

هاشمی: بله ولی بالاخره بار کج به منزل نمی رسد، بالاخره افراد متخلف این جور نیست که همیشه بتوانند، به کار خلافشان ادامه بدهند، شناخته می‌شوند، و من فکر می کنم که درست این است که همه از قانون تمکین کنند و اگر بناست، اصلاحی صورت بگیرد و اشکالی هست، از مسیر خودش اصلاح شود.

 هنوز هم معتقدید که پولهای زیرمیزی رشوه است؟

هاشمی: من در بخش دولتی وقتی مقایسه می کنم با سایر مصادیق رشوه، حتماً همین طور فکر می کنم، اگر من بروم شهرداری یا وزارت نیرو برای آب یا برای برق و کارمندی که آنجا هست و دارد از دولت حقوق می گیرد، برای انجام وظیفه خود، مطالبه اضافی بکند، این را رشوه می دانم. حالا فرق نمی کند، در وزارت بهداشت باشد یا در شهرداری ، هیچ تفاوتی نیست،‌مصداق همان است و واقعاً نگرانم اگر سازمان نظام پزشکی به موقع و درست عمل نکند؛ کل جامعه پزشکی به جای اقلیت متخلف با چالش مواجه می شود.

فارس

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶
دلسوز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۴
0
3
اقاي وزير شما فقط چسبیدین به زير ميزي وضعيت خرابتر از چيزي هست يك سري به بيمارستان حشمت رشت بزنيد پشه از بخش قلب بكذره بخاطر پول توسط معاون محترم دانشگاه انژيوگرافي ميشود اين عارضه طرح. تحول است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۵
0
2
واقعيت محض هست بعضي از همكاران قسم خود را فراموش كردن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۵
0
1
اقای وزیر به شعار حمایت از پز شک سالم عمل فر مایید
بهروزبرومند
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۶
1
1
باید از تاریخ گذشته درس گرفت . هرزمان دست اندر کاران با پزشکان بجای منطق با تهدید و فشار روبرو شدند بیماران ازاین برخورد های تند آسیب دیدند.و کیفت خدمات پائین رفت، هر بار که باپزشکان کشور برخورد نادرست شد بسیاری از پزشکان دلسوز ناگزیر از ترک دیار شدند.شگفت انگیز است که مقام وزارت نتواند با گفتگو با ریاست سازمان نظام پزشکی و انجمن های علمی تخصصی راه حل شایسته و بایسته ای برای دشواری های کنونی پیدا نماید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۶
0
0
باسلام من فروردین 93 هم بااجوش و روشعله گاز افتادم سیخ سیخ شدم چون دیابتی بودم عمل جراحی نشد الان ااسکار موضعی دارم وخارش و پوستم سفت شده لطفا ازنظر طب سنتی منوراهنمایی بفرماییدتاچکنم ببخشید از زیر باسن تا زانو هردوطرف سنم 54 گروه خون شپA+ و پوستم تیره است. باتشکر منتظر
مدیر پایگاه

پاسخ سوالات کاربران شفا آنلاین:



فرکانس رادیویی در درمان لوزه سوم موثر است؟/ روغن شتر جایگزین
انسولین می شود؟



شفا آنلاین- جمعی از پزشکان متخصص و کارشناسان افتخاری شفا آنلاین به
پاسخ به کاربران ما نیز پرداختند.



سوال:



سلام وخسته نباشید . دختری 10 ساله دارم که
مرتب سرما می خوره دکتر با عکس برداری لوزه سوم اون رو تاید کرده .آیا من بندر
عباس میتونم با فرکانس رادیویی اون رو درمان کنم؟



پاسخ: دکتر مجید نصیری/ متخصص گوش، حلق و بینی



مخاطب عزیز فرکانس رادیویی یک وسیله برش است و مزایایی هم دارد اما
کار خاص و خارق العاده ای انجام نمی دهد، اما شما می توانید با فرکانس رادیویی عمل
را انجام دهید.



سوال:



باسلام من فروردین 93 هم با آب جوش و روشعله گاز افتادم سیخ سیخ شدم
چون دیابتی بودم عمل جراحی نشد الان اسکار موضعی دارم وخارش و پوستم سفت شده لطفا
ازنظر طب سنتی منوراهنمایی بفرمایید.



پاسخ: دکتر مامک هاشمی/ متخصص طب سنتی



مخاطب گرامی شما برای بهبود وضعیت ظاهری و رفع حس خارش پوستتان باید
به مطب هایی که به کار زالودرمانی می پردازند نیز مراجعه نمائید، حال در صورتی که
استفاده از زالو پس از 2 تا 3 بار پاسخ مطلوب نداد( در صورت سوزش و گزگز) باید از
روغن های مالیدنی مانند روغن بنفشه استفاده کنید، اما به طور کلی زالو جای اسکار
را تا حدی برطرف می کند و برای بررسی های بیشتر بهتر است که به پزشک مراجعه
نمائید.



سوال:



بنده مدت دو سال است که مبتلا به دیابت نوع 2 هستم آیا می توانم با
استفاده از شیر شتر از انسولین استفاده نکنم ؟



پاسخ: دکتر علیرضا استقامتی/ عضو هیئت مدیره انجمن غدد درون
ریز ایران



مخاطب محترم نه خیر، نمی شود. فردی که نیازمند استفاده از انسولین است
شیر شترجایگزین نخواهد شد.



سوال:



سلام من یک میوم 8 سانتی داشتم آذر 93 با میومکتومی بای لاپاراسکوپی
در آوردنش. تو اردیبهشت ماه 94 سونو کردم دیدم یه میوم 4 سانتی همون جای قبلی
)خارج رحم) درآمده. کم کم شاهد علائمش مثل درد زیر دل، درد کمر،
ناراحتی معده و... هستم، از اونجا که هنوز بچه هم ندارم نگرانم راهنمایی ایم کنید
یعنی من سالی یکی دو بار باید جراحی کنم؟ راه دیگری وجود نداره؟



پاسخ: دکتر فرشته دانشمند/ جراح و متخصص زنان و زایمان



مخاط عزیز از آنجا که میوم خارج از رحم و 4 سانتی متر است مشکلی برای
حاملگی شما ایجاد نمی کند، اما در صورتی که قصد حاملگی ندارید باید 3 تا 6 ماه بعد
برای اطلاع از این که میوم از 4 سانتی متر تغییری داشته یا نه سونوگرافی مجدد
انجام دهید حال در صورتی که 2برابر شده باشد باید عمل جراحی نیز انجام گیرد.



سوال:



سلام من 52ساله هستم متاسفانه از 10سالگیم به مشکلات ریوی گرفتارم که
حتی در آن زمان لوزه سوم هم عمل کردم به نظرم در آن زمان بجای شربت خلط آور باید
با انتی بیوتیکها با این بیماری مبارزه میشد که نشد الان سالهاست با کوچکترین سرما
خوردگی تب ولرز ومشکلات تنفسی بیشتر میشو د مدت 20سال سیگار کشیدم حدود 7سال است
سیکار کاملا ترک کردم اما از شروع سال جدید 94دایما با توجه به اینکه مرتب ورزش هم
میکردم ولی خیلی مشکل زیاد شده ودائما در حال سرفه وخلط در گیر هستم عکس ریه نیز
گرفتم پیش دکتر هم رفتم ولی بهبود نیافتم در عکس ریه قسمت تحتانی حالت فشرده شان
داده است لطفا راهنایی فرمایید.



پاسخ: دکتر مجید نصیری/ متخصص گوش، حلق و بینی



مخاط محترم برای مشکلات ریوی که باید به یک متخصص ریه مراجعه کنید اما
در مواردی که به علت عفونت های مزمن و مکرر سینوس ها افراد دچار آسم می شوند و به
دنبال آن مشکلات تنفسی نیز رخ می دهد، حال با کنترل مشکلات سینوس آسم نیز کنترل می
شود اما از بین نمی رود، بنابراین شما باید به یک متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه
کنید و از سینوس هایتان سی تی اسکن انجام دهید تا بر اساس آن بشود شما را راهنمایی
و برایتان دارو نیز تجویز کرد.



سوال:



با سلام خدمت شما ما كه تيروئيد دارم و الان كه دارو مصرف مى كنيم چند
سال ديگر بايد اين دارو لوتيروكسين رو بخوريم در چند سالگى بايد ان را عمل كرد يا
آيا براى كم كارى تيروئيد باز هـم بايد دارو خورد در ضمن حدود ١٠ سال ى مى باشد كه
من دارو مصرف مى كنم و از سن ٣٨ سالگى هـم پریودم قطع شده و هـم موهام از بين نيز
رفته و هـنوز جاهای جمع خالى آن نيز پر نشده لطفا راهنماى بفرمائيد.



پاسخ: دکتر علیرضا استقامتی/ عضو هیئت مدیره انجمن غدد درون
ریز ایران



مخاط محترم مصرف دارو در بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید مادام
العمر است و این که چه زمانی به عمل جراحی نیاز می باشد هم با تشخیص پزشک است، اما
علت این که چرا قاعدگی شما در سن 38 سالگی قطع شده باید به پزشک مراجعه نمائید تا
برایتان آزمایشات هورمونی یائسگی زودرس انجام شود. اما به نظر من مخاطبان به جای
این که سوالتشان را از سایت بپرسند به پزشکشان مراجعه کنند و به صورت حضوری به
پاسخ خود برسند!



فيروز ف پزشك
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۴
0
0
ما أهل كوفه نيستيم
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: