کد خبر: ۶۲۹۲۳
تاریخ انتشار: ۰۲:۱۷ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۴ - 2015May 22
شفاآنلاین :سلامت >زنان >تغذیه >کم‌خونی ناشی از فقر آهن، شایع‌ترین کمبود تغذیه‌ای بوده و در این بیماری اندازه گلبول‌های قرمز کوچک و کمرنگ است.
به گزارش شفاآنلاین، یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی با اشاره به اینکه بروز کم‌خونی فقرآهن در خانم‌ها بیشتر شایع است، گفت: «کم‌خونی ناشی از فقر آهن، شایع‌ترین کمبود تغذیه‌ای بوده و در این بیماری اندازه گلبول‌های قرمز کوچک و کمرنگ است.»


دکتر پیام فرح‌بخش با اشاره به اینکه کم‌خونی فقرآهن تنها بیماری شایع در کشور ما نیست و تمام کشورهای دنیا با این مساله درگیر هستند، بیان کرد: «در سنین خاصی بروز کم‌خونی فقرآهن بیشتر است به‌خصوص در دوره شیرخوارگی و بلوغ به دلیل رشد سریع و دوران عادت ماهیانه در زنان. البته عامل مؤثر دیگر در بروز این بیماری، تغذیه نامناسب و عدم استفاده کافی از منابع حاوی آهن است.»


وی در ادامه به عادت‌های غلط غذایی که منجر به کم‌خونی ناشی از فقر آهن می‌شود، اشاره کرد و گفت: «بسیاری از افراد به سه اصل مهم تغذیه، یعنی تنوع، تعادل و تناسب اهمیتی نمی‌دهند و تنوع یعنی استفاده از همه گروه‌های غذایی در رژیم آن‌ها جای ندارد. اغلب افراد به مقدار کافی گوشت، تخم‌مرغ و همچنین سبزیجات نمی‌خورند یا به دلیل اینکه صرفاً گیاهخوارند، شیر و تخم‌مرغ هم مصرف نمی‌کنند که این مساله می‌تواند عامل مؤثر در بروز این بیماری باشد.»

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی توصیه کرد: «مبتلایان به کم‌خونی فقر آهن مصرف مواد غذایی حاوی آهن هم مثل گوشت و تخم‌مرغ و همچنین آهن غیر هم که در سبزیجات و غلات یافت می‌شود، را افزایش دهند.»


به گفته وی، حتماً باید یکی از وعده‌های غذایی بیماران مبتلا به کم‌خونی فقر آهن گوشت باشد و شیر و تخم‌مرغ هم در برنامه غذایی هفتگی آن‌ها گنجانده شود. علاوه بر این، این بیماران باید اسفناج و جعفری و غلات کامل را هم که دارای منابع آهن است، مصرف کنند ولی نباید از رعایت اصل تنوع در رژیم اصولی غافل بود.


وی در پایان به علایم این بیماری اشاره کرد و گفت: «احساس ضعف، بی‌حالی، خستگی و خواب‌آلودگی و عدم توان انجام کارهای روزمره به‌خصوص در خانم‌ها از علایمی این بیماری به شمار می‌رود و معمولاً برای درمان کم‌خونی فقر آهن پزشک مصرف مواد غذایی حاوی آهن و همچنین مکمل‌ها را توصیه می‌کند.»
سلامت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: