کد خبر: ۶۲۸۲۵
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۰ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - 2015May 20
شفا آنلاين:تغذیه>پیشگیری-یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه عوامل متعددی می‌تواند در بروز پرخوری مؤثر باشد، گفت: «برخی افراد عادت دارند هنگامی که خسته و عصبی یا افسرده هستند، رو به خوردن موادغذایی بیاورند بدون اینکه گرسنه باشند که در این مواقع خوردن بهانه‌ای برای تسلی خاطر و احساس آرامش است نه رفع نیاز گرسنگی.»

به گزارش شفا آنلاين،دکتر محمدحسن انتظاری اظهار داشت: «از آنجا که غذاخوردن باعث آرامش می‌شود، افرادی هم که دچار پرخوری عصبی نیستند، ممکن است هنگام خستگی یا ناراحتی به غذا خوردن روی بیاورند چون احساس آرامش به آن‌ها دست می‌دهد ولی بروز این حالت در برخی افراد شدت بیشتری دارد و آن‌ها به‌شدت به غذاخوردن پناه می‌برند.»

وی در ادامه توضیح داد: «درمواردی که فرد هنگام عصبی شدن رو به خوردن مواد خوراکی می‌آورد باید دلیل عصبی بودن و پرخوری مشخص شود تا با ارائه تکنیک و درصورت نیاز اقدام‌های درمانی مؤثر جلوی پرخوری فرد گرفته شود.»


انتظاری از راهکارهای مؤثر برای پیشگیری از این نوع پرخوری را تهیه لیستی از موادخوراکی دانست که در علم تغذیه با عنوان لیست آزاد مطرح هستند و به افرادی که حین عصبانیت یا خستگی به خوردن غذا روی می‌آورند توصیه کرد در طول هفته سعی کنند موادخوراکی مثل کاهو، خیار، گوجه‌فرنگی و حتی بسیاری از میوه‌ها را تهیه و درون یخچال بگذارند و به جای هله‌هوله و خوردن غذاهای پرچرب و کالری، این خوراکی‌ها را که چاق‌کننده نیستند، بخورند.


وی همچنین تمرکز بر روی مسائل دیگر را هنگام بروز عصبانیت در پیشگیری از پرخوری مؤثر دانست و گفت:‌ «وقتی عصبانی یا افسرده هستید راه‌های دیگری مانند پیاده‌روی، دیدن فیلم، نفس عمیق و... را برای بهبود حالتان انتخاب کنید نه مصرف مواد غذایی شیرین و چرب را.»

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه با اشاره به اینکه افت قند خون هم می‌تواند باعث پرخوری شود، گفت: «البته افت و نوسان قند خون هم می‌تواند عاملی برای پرخوری فرد باشد و تمایل به خوردن را افزایش دهد. در این شرایط باید از نوسان شدید قند خون جلوگیری شود حتی در موارد خیلی حاد روزه گرفتن به این افراد توصیه نمی‌شود تا به دلیل پرخوری عصبی، به خوردن غذا هجوم نیاورند. اما مشکل اینجاست کمتر کسی در این مواقع به سراغ سبزی‌هایی مانند کرفس، خیار، کاهو و... می‌رود؛ همه به سراغ شیرینی‌جات، بستنی و هله‌هوله‌ها می‌روند.»

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه فیبر موجود در کربوهیدرات‌ها نیز از نوسانات سطح قندخون که باعث احساس گرسنگی می‌شوند، جلوگیری می‌کنند، بیان کرد: «فیبر موجود در موادغذایی مانند غلات کامل، میوه و سبزی‌ها، لوبیا، عدس و حبوبات از نوسانات سطح قندخون که باعث گرسنگی می‌شود، جلوگیری می‌کند. درحالی که استفاده از کربوهیدرات‌های ساده و فرآوری شده مانند نان سفید، برنج سفید، پاستا و شکر با ایجاد نوسان در سطح قند خون باعث تحریک گرسنگی می‌شوند.»



سلامانه



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: