به گزارش شفا آنلاين،ایرج فاضل با بیان اینکه حل مشکل هزینههای پزشکی باید توسط بیمهها صورت گیرد، اظهار داشت: در کشورهای پیشرفته دنیا، بیمار و پزشک به فکر پرداخت و دریافت هزینههای درمانی نیستند و بیمهها به موقع و بدون کم و کاست این هزینهها را پرداخت میکنند.
وی افزود: ما اصل مترقی بیمه را در کشور به چیز عجیبالخلقهای تبدیل کردهایم که مطلقاً وظیفه خود را انجام نمیدهد و این برای مردم و جامعه پزشکی گرفتاریهایی را ایجاد کرده است.
رئیس جامعه جراحان ایران گفت: یکی از اولین اقدامات اساسی برای جامعه پزشکی و مردم این است که بیمهها را به شکلی که باید باشند برگردانیم؛ یعنی ارگانهای مسئول طبق تعرفههای دولت، سر موقع و بدون تأخیر وظایف خود را در قبال پرداخت هزینههای درمانی به جامعه پزشکی انجام دهند، زیرا این مهم سبب آرامش مردم، جامعه پزشکی و بیمارستانها میشود و مسئله به صورت رادیکال و ریشهای حل خواهد شد.
فاضل تصریح کرد: تا زمانی که شبهه بیمه در مملکت است، گرهای از کار مردم بازنخواهد شد. پرداخت هزینههای درمانی توسط بیمهها گاهی تا یک سال طول میکشد و کسی نیست بپرسد طی این مدت پول چه میشود؟ جامعه پزشکی نیز متحیر و حیران است و جوابگوی این مسائل نیست.
وی با بیان اینکه رابطه مالی پزشک و بیمار باید به طورکلی قطع شود، ادامه داد: بیمار نباید به پزشک پول دهد و رابط بین پزشک و بیمار باید بیمهها باشند.
رئیس جامعه جراحان ایران با اشاره به هجمههایی که در ماههای اخیر جامعه پزشکی را تحت تأثیر قرار داده است، گفت: چون نمیتوانند به مسائل اصلی بپردازند، جنجالهای بیهوده در کشور به وجود میآورند و به پزشکان توهین میکنند و پزشکی مملکت را زیر سؤال میبرند، در حالی که ما یکی از پیشرفتهترین پزشکی دنیا را داریم و این به همت همین پزشکانی است که در مورد آنها هجمه و توهین وجود دارد.
وی با تأکید دوباره نسبت به قطع رابطه مالی پزشک با بیمار اظهار داشت: راهحل این مسائل، بیمههای مسئولیتپذیری هستند که بتوانند این کار را انجام دهند.
فاضل در پاسخ به این سؤال که آیا ناکافی بودن تعرفه های درمانی موجب دریافت زیرمیزی توسط جامعه پزشکی میشود، گفت: تعرفههای پزشکی طبق قانون باید عادلانه و به روز باشد، در گذشته در دورهای این تعرفهها 6 سال بدون تغییر باقیمانده بود، در حالی که در آن زمان، با تورم 40 درصدی مواجه بودیم. ریز کردن تعرفهها در حد غیرمعمول در مملکتی که همه چیز به سرعت عوض میشود، جز ایجاد زمینه برای مسائل و مشکلات جدید چیزی دربرنخواهد داشت زیرا هیچ صنفی حاضر نیست این را قبول کند.
وی افزود: از طرفی مانند سایر صنوف، پزشکی نیز باید در مورد تعرفههای خود نظر دهد. مشکل تعرفههای فرمایشی این است که یا اجرا نمیشوند، یا به سختی اجرا میشوند. مشکل دیگر این است که بیمهها همین تعرفههای ناقص را با تأخیر پرداخت میکنند.
رئیس جامعه جراحان ایران تصریح کرد: حل این مشکل، سخت نیست و همه چیز باید سر جای خود برود.
وی درباره کتاب ارزشگذاری نسبی خدمات پزشکی نیز اظهار داشت: این کتاب ربطی به تعرفهها ندارد، چرا که تعرفه را هر سال هیأت دولت تعیین میکند. کتاب تنها نسبتها را تعیین میکند، مثلاً عمل آپاندیسیت با تومور مغزی با یکدیگر فرق میکند. کتاب بینهایت مهم است، اما آنچه تهیه میشود ارزش این واحدهاست، یعنی به طور مثال آپاندیسیت 5 واحد و تومور 30 واحد درنظر گرفته میشوند.
فاضل ادامه داد: بنابراین، مطلقاً نباید در کتاب دست برده شود. متأسفانه در این کتاب دست برده شده و تعرفهها جابجا و کم و زیاد شدهاند که مطلقاً ارزش ندارد. در طرح تحول نظام سلامت، متأسفانه در این واحدها دست برده شده است و جامعه پزشکی آن را قبول ندارد، چرا که این بیعدالتی است که چیزی بالا برود، در حالی که سایر واحدها تغییر نکنند. اعتبار این کتاب در صورتی است که دستنخورده ارائه شود.
رئیس جامعه جراحان ایران در پاسخ به این سؤال که بزرگترین مشکل صنفی پزشکان و جراحان کشور چیست، خاطرنشان کرد: بزرگترین گناه پزشکان و جراحان کشور این است که پزشک و جراح شدهاند.
وزارت بهداشت با همکاری سازمان نظام پزشکی آبان سال گذشته کتاب جدید ارزشهای نسبی خدمات سلامت را رونمایی و ابلاغ کرد. بر اساس اعلام مسئولان این دستگاهها با ابلاغ کتاب جدید تعرفههای خدمات درمانی به طور متوسط 120 درصد و در مواردی تا 300 درصد افزایش یافت.
فارس