به گزارش شفاآنلاین،احتمال دارد مانند بسیاری از مردم فکر کنید موضوعات مهم تری در زندگی برای اندیشیدن و صحبت کردن دارید. بسیاری از مردم از گردهمایی های خانوادگی فراری اند، زیرا مجبور می شوند ساعت ها به گفت وگوها و غیبت های بدون فکر علیه دیگران یا لاف زدن ها در مورد بچه های دیگران گوش کنند. این افراد تقریبا از رفتن به جشن ها و مهمانی ها گریزانند و هرگز دوست ندارند با دیگران وارد گفت وگوهای بی حاصل بر سر مسائل بی اهمیت شوند یا حتی در محل کار از همکارانشان دوری کرده و به طور کل حوصله شنیدن حرف هایشان را ندارند.
اما ممکن است متعجب شوید، اگر بفهمید تمام آن گفت وگوهای کوتاه نه تنها مهارت های اجتماعی مهمی محسوب می شوند، بلکه می توانند با روش هایی مناسب آن ساعات عذاب دهنده را به لحظاتی تبدیل کنند که هم عذاب نبرند و هم سودمند و پرفایده نیز باشند.
درواقع به دنبال این گفت وگوها می توانید در مورد برخی مسائل به طور غیرمستقیم اطلاعات خوبی به دست آورید. گاهی اوقات هم این گفت وگوهای کوتاه می توانند درهایی به روی دوستی ها یا فعالیت های جدید باز کند.
اگر می خواهید از این گپ زدن ها خسته نشوید و حتی اگر برخلاف میل تان شروع شوند، عذاب نکشید و آن را به شرایط مفید تبدیل کنید، چند روش زیر را به کار برید:
1ـ به موارد کوچک توجه کنید
مسلما هیچ کس مثلا در یک ساعت شاد مهمانی یا جشن عروسی قصد ندارد کار مهمی انجام دهد یا به راز عمیق موضوعی پی ببرد. در این گونه لحظات بیشتر مردم به دنبال سپری کردن وقتشان با گفت وگوهای مورد علاقه شان هستند. در این مواقع بهتر است به جای سکوت کردن درخصوص موضوعات به ظاهر کم اهمیت، پرسش های مختلف بپرسید. با این کار براحتی سوژه های مطرح شده را به سمت جذاب تر شدن پیش می برید و حتی ممکن است از شنیدن برخی موضوعات از طرف همکاران، دوستان، خانواده ها یا حتی افراد کاملا غریبه شگفت زده شوید.
2ـ گپ زدن ها را اولین گام در شروع یک فرآیند بدانید
پرسیدن از کسی که او در زندگی اش چه می کند یا اهل کجاست، فقط شروع یک گفت وگو نیست؛ بلکه روشی برای گفتن این است که «من از هم صحبتی با شما لذت می برم.» گاهی اوقات شنیدن سوژه های مطرح شده می تواند به اطلاعاتتان بیفزاید و حتی شما را به جایی ببرد که حتی تصورش را هم نمی کردید. به طور مثال خانمی می گفت هنگام این نوع گفت وگوها با همسرش آشنا شده بود. آنها فهمیده بودند دوران کودکی شان در همسایگی هم زندگی می کردند و این مقدمه آشنایی دوباره و در نهایت ازدواجشان شده بود.
3ـ اجازه دهید دیگران شما را بشناسند
گاه هنگام گفت وگو در مورد جنبه های بی اهمیت زندگی، فرد بتدریج به سمت گفت وگوهای عمیق تر هدایت می شود، زیرا افراد موقع گپ زدن، نسبتا احساس راحتی می کنند. وقتی شما جزئیات کم اهمیت زندگی تان را با دیگران در میان بگذارید، درحقیقت به دیگران اجازه می دهید شما را بهتر بشناسند و برعکس وقتی به اشاره های اندک دیگران درخصوص خودشان توجه نشان می دهید، به آنها تلویحا می گویید دوست دارید بدانید که هستند و بدین ترتیب آنها با شما احساس راحتی بیشتری خواهند کرد و این موضوع می تواند به ارتباط عمیق تر و به وجود آمدن صمیمت منجر شود.
4ـ خود را صادقانه ارزیابی کنید
وقتی با کسی به گفت وگو می نشینید، می توانید تا حدی به روحیات او و این که با دیگران چه رفتاری دارد یا مناسب معاشرت هست یا خیر پی ببرید. گپ زدن ها گاهی اوقات اطلاعات زیادی به دست می دهند.
و سخن آخر این که اگر با تمام توضیحات فوق، باز هم حوصله این گفت وگوها را ندارید، ابتدا صادقانه وجود خود را ارزیابی کنید. شاید نسبت به تاثیری که ممکن است روی دیگران بگذارید، نگران هستید. برخی مردم به سبب این نگرانی، از این نوع گفت وگوهای کوتاه دوری می کنند و این مساله ای است که به اعتماد به نفس تان برمی گردد، اما اگر واقعا از این گپ زدن ها بیزار هستید و برایتان اهمیت ندارد که مثلا فلان خانم برای کودکش چه پوشکی می گیرد یا نوزادش چقدر باهوش است، مشکلی نیست. شما می توانید و البته حق دارید از کنار او بلند شده و سرتان را به کاری دیگر گرم کنید یا با فرد دیگری که مایلید همصحبت شوید. فقط مهم است به یاد داشته باشید که این کار را باید با ترفند مناسب و بدون این که باعث رنجش دیگران شوید، انجام دهید. تا جایی که می توانید باید روی دیگران اثر خوب بگذارید.
و بازهم باید یادآور شد که گپ زدن ها می توانند در شناخت مردم، دنیا و حتی خودتان بسیار باارزش باشند.
جام جم آنلاین