به گزارش شفاآنلاین،«به» میوهای خوشطعم از خانواده سیب است. این میوه اگرچه به صورت خام نیز خوردنی است ولی اغلب، پخته آن را به صورت مربا و همچنین در غذاهایی همچون خورش و خوراک مصرف میکنند.
نحوه خرید و نگهداری
به را فقط به رنگ زرد روشن تهیه کنید، زیرا نوع سبز آن مانند بسیاری دیگر از میوهها نرسیده و خیلی سفت است. البته درصورتی که در میان بههای خریداریشده، تعدادی سبزرنگ وجود دارد، آنها را چند روز در دمای اتاق قرار دهید تا رسیده شوند.
پوست این میوه براق و معطر بوده و با لایهای کرکمانند به رنگ قهوهای پوشیده شده است که آن را با ساییدن از بین میبرند.
خواص غذایی
به سرشار از ویتامینهای A و B و C و همچنین قند و پپتین است. به رسیده، دارای طبیعتی معتدل است، در حالی که دانه آن یا همانبهدانه طبیعتی سرد و تر دارد.
به برای درمان بسیاری از بیماریها از جمله عفونتهای رودهای و ورم حاد روده، اسهال مخصوصا از نوع خونی، سوزش مجاری ادرار، تنگی نفس، سردردهای مزمن و التهابهای مختلف مفید است.
میگویند با خوردنبه، عرق بدن خوشبو میشود.
خانمهای باردار برای جلوگیری از سقط جنینبه مصرف میکنند.
علاوه بر گوشت به، دانه آن نیز اثر شفابخشی برای التهابهای دستگاه گوارش و مخاطها، سرفههای خشک، سینه درد، تب و گرفتگی صدا دارد ولی مراقب باشید از جویدن و بلعیدنبهدانه بپرهیزید زیرا بهدانه، حاوی یک ماده سمی است که برای بدن مضر است.
بنابراین چند عدد بهدانه را مدتی در دهان نگه داشته و مرتب بمکید تا لعاب آن خارج شود، سپس بیرون بریزید یا اینکه چند عدد بهدانه را در آب داغ بخیسانید و از لعاب آن استفاده کنید.
فواید خوردن به
خواص آب به
خواص هسته میوه به (به دانه)
عصر ایران