شفا آنلاين - رئیس سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه به زودی نتایج تحقیقات کارشناسان ایرانی و ژاپنی درباره کیسههای خون فیلتردار که برای برخی بیماران حساسیتهای را ایجاد کرده بود، گفت:خوشبختانه بیماران نسبت به کیسههای جدید خون مشکلی نداشتهاند
به گزارش شفا آنلاين ،غلامرضا توگه ، در پاسخ به این پرسش تسنيم که آخرین وضعیت آزمایشات بر روی کیسههای خون که بدن برخی بیماران نسبت به این کیسههای خون واکنش نشان داده بودند، اظهار داشت: این مورد درباره کیسه های فیلتردار بود که از یک شرکت ژاپنی آورده بودیم.کارهای خیلی خوب مستند بین کارشناسان ما و ژاپنی در حال انجام است به هر حا دارند مطالعات علمی در این زمینه انجام می دهندو به محض اینکه نتایج نهایی حاصل شد آن را در اختیار رسانهها قرار میدهیم تا اعلام شود.
وی افزود: ولی به هر حال کار ابتدایی که در این زمینه انجام شد در گام نخست تعیین سریال نامبرهای که مشکل دار بود از مراکز درمانی جمع آوری شد و برای آنها کیسههای فیلتر دار از نوع دیگری و بهتری جایگزین آن صورت پذیرفت و تا آنجایی که اطلاع داریم از کیسههای فیلتر دار جدید خون مشکلی گزارش نشده است.
چندی قبل خبری منتشر شد مبنی بر اینکه تعدادی کیسه خون حساسیتزا به بازار مصرفی بیماران تالاسمی در شیراز و بندرعباس وارد شده و مشکلات زیادی را برای بیماران به وجود آورده است.
بالاخره مشکل بیماران تالاسمی شیرازی آنقدر جدی شد که به گوش مسئولان پایتختنشین هم رسید و آنها باخبر شدند کیسههای خونی که از فروردین امسال در اختیار این بیماران قرار گرفته باعث بروز علائم حساسیت در آنها شده است و برخی از بیماران که از این کیسهها استفاده کردهاند دچار مشکلاتی نظیر علائم حساسیت پوستی و در برخی موارد شدید علائم تنفسی، تپش قلب و ضعف عضله شدهاند.بیماران مدعی هستند که این کیسهها از سنگاپور وارد کشور شده است.
علیرضا صحراگرد، رئیس اداره امور بیماریهای خاص دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این باره عنوان کرده بود: این کیسهها در شیراز و بندرعباس مورد استفاده قرار گرفت و شیراز نخستین جایی بود که بیماران به آن واکنش دادند البته این محصولات، با فناوری روز دنیا تهیه شده بود، اما در برخی از بیماران واکنشهایی ایجاد کرده است.
البته همه مسئولان موضوع حساسیت بیماران تالاسمی به این کیسههای خونی را به آسانی صحراگرد نپذیرفتند، برای مثال علیرضا توسلی مدیر انتقال خون استان فارس ابتدا در گفتوگوی رسانهای ابراز کرد که واکنش پوستی و خونی ممکن است در بیشتر بیماران تالاسمی به وجود بیاید، اما سرانجام گفت: ممکن است برخی محصولاتی که وارد کشور میشود مشکلاتی نیز داشته باشد و اگر گزارشی در اختیار ما قرار گیرد ما نیز گزارشها را به ستاد مرکزی انتقال خون کشور منعکس میکنیم و آنها نیز سیاستهای خرید خود را عوض میکنند.
بر اساس ادعای این مسئول شمار واکنشها 12 مورد بوده که فقط سه موردش شدید بوده و در همه موارد کنترل شده است، که در این زمینه محمد فرانوش معاون فنی و فناوریهای نوین سازمان انتقال خون در مصاحبه ای توضیح میدهد که شمار این کیسههای خون، 3 هزار عدد بوده است که پس از بروز علائم حساسیت در بیماران بسرعت جمعآوری شده است.
در نهایت رئیس سازمان انتقال خون نیز عنوان کرد: در هیچ زمانی از چین کیسه خون وارد نکردیم. کیسههای خون فیلتردار بیش از 10 سال است که از یک شرکت ژاپنی واقع در سنگاپور وارد میشود که متأسفانه 5 محموله آن در اواخر اسفند 91 غیر استاندارد تشخیص داده شد که جمع آوری شدند.
وی خاطرنشان کرده بود که استکبار جهانی از چند سال گذشته و به خصوص از سال 91 تلاش دو چندانی دارد که به ملت ایران فشار بیاورد و با توجه به اینکه 95 درصد تجهیزات فنی مانند کیسه خون و کیتهای تشخیصی سازمان انتقال خون وارداتی است، سال گذشته به خاطر تحریمها سختیهای زیادی را تحمل کردیم.