وی ادامه داد: البته این وضعیت نسبت به گذشته بهتر شده؛ به طوری که در سالهای گذشته میزان آلایندهها در محصولات کشاورزی را تا ۳۰ درصد گزارش کرده بودند.
دیناروند تاکید کرد: گزارش نهایی از باقی مانده سموم در هفت محصول پرمصرف کشاورزی تا هفته آینده اعلام خواهد شد.
معاون وزیر بهداشت افزود: نگرانی ما در دو موضوع واردات سم قاچاق و همچنین میزان و زمان استفاده از سموم است.
وی با بیان اینکه امکان حذف سم در استفاده از محصولات کشاورزی وجود ندارد، گفت: باید میزان و زمان مصرف سم در محصولات کشاورزی مدیریت شود تا نگرانیها در این زمینه برطرف شود.
دیناروند در رابطه با سلامت برنجهای تولید داخل و همچنین وارداتی، اظهار داشت: در موضوع واردات برنج سختگیری راحتتر اعمال میشود؛ به طوری که در سال گذشته از مجموع بیش از یک میلیون برنج وارداتی و بررسیهای ما نشان میدهد، سلامت این برنجها نسبت به سال نود و دو ۲۰ درصد بهتر بوده است.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: در مورد برنج تولید داخل نیز فرآیند شناسنامهدار شدن در حال انجام است که امیدواریم تا پایان سال این کار انجام شود.
وی در ادامه به موضوع عرضه شیر فلهای اشاره کرد و گفت: وزارت بهداشت مخالف عرضه شیر فلهای است و آن را به نفع سلامت مردم نمیداند. البته ما اعتقادی به مبارزه با عرضه فرآوردههای سنتی نداریم و این را بر عهده خود مردم گذاشتهایم که انتخاب کنند ولی در مورد شیر توصیه ما این است که از محصولات پاستوریزه استفاده شود.
دیناروند در مورد موضوع خمیر مرغ و اختلاف نظر وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی در مورد استفاده از خمیر مرغ در فرآوردههای غذایی همچون سوسیس و کالباس گفت: از دیدگاه ما خمیر مرغ نباید در سوسیس و کالباس استفاده شود اما دوستان دامپزشکی معتقدند که این خمیر مرغ سالم است.
معاون وزیر بهداشت با اعلام اینکه همچنان استفاده از خمیر مرغ در شرکتهای کوچک و محلی تولیدکننده سوسیس و کالباس وجود دارد، گفت: آنچه مسلم است فشار تولیدکنندگان خمیر مرغ برای استفاده از این فرآورده در سوسیس و کالباس است ولی ما موافق این موضوع نیستیم.
مهر