شفا آنلاین:همواره دهان و اجزای آن در بدن از اهمیت ویژهای برخوردارند چرا که در تماس با انواع مواد غذایی و.... قرار دارند.
به گزارش شفا آنلاین،عمرانی متخصص گوش و حلق و بینی
گفت: زبان انسان ارگانی عضلانی است که بافت عصبی پیشرفتهای برای چشایی
دارد و از مخاط دهان که کاربردهایی چون فشردن، له کردن و جابه جایی غذا،
کمک به تکلم و حس چشایی دارد پوشیده شده است.
زبان
به دلیل تماس با انواع خوراکیها و مواد غذایی گوناگون همواره در معرض
التهاب و بیماری قرار دارد و هر لحظه ممکن است نسبت به مواد غذایی واکنش
نشان دهد.
عمرانی اظهار کرد: یکی از شایعترین
التهابهای زبانی گلوسیت خط میانی است که در خط وسط زبان التهاب ایجاد
میکند، که علت آن به درستی مشخص نیست و تنها مخاط زبان کمی تغییر شکل
میدهند.
وی در ادامه تصریح کرد: خوشبختانه این
بیماری خود بهبود است و در اغلب موارد نگران کننده نیست. اما اگر با زخم،
درد شدید و اختلال در خوردن همراه شد اندیشمندانه است که فرد به پزشک
مراجعه کند.
هم چنین تغییرمخاط بیشتر از 2 یا 3 هفته نیز خطرزا میباشد.
وی
اذعان کرد: کم خونی میتواند عامل گلوسیت باشد و عواقبی چون ضعف مخاط
زبان، سرخی رنگ زبان و کم ارتفاعی جوانههای روی زبان را به بار آورد و به
طوری که زبان همانند پشت یک قاشق شود.
این مورد از التهاب زبان با سختی بلع غذا همراه و در سالمندان و بانوان شایعتر است.
وی افزود: خوراکیهای تند و تیز میتواند سبب تحریک و تورم بافت گوارشی شود که نیازمند توجه ویژه است.
شایان ذکر است زخم، التهاب، پلاک قرمز یا سفید روی زبان که با لمس نشود نیازمند مراجعه به متخصص میباشد.