شفا آنلاین:مصرف این موادغذایی جایگزین بسیار مناسبی است که باید در میان وعده های دانش آموزان گنجانده شود.
به گزارش شفا آنلاین- زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت،
اظهار داشت:در حال حاضر مصرف بالای غذاهای چرب و سرخ شده، انواع فست فودها
و نیز مصرف زیاد نمک از جمله مشکلاتی است که در الگوی غذایی دانش آموزان
وجود دارد. مصرف بیش از حد روغن و چربی علاوه بر افزایش چربی
خون و بیماری های قلبی_ عروقی، به دلیل دریافت کالری زیاد، سبب چاقی و
اضافه وزن می شود.
وی ادامه داد: کودکان سنین
مدرسه باید هر 4 تا 6 ساعت برای نگهداشتن غلظت قند خون در حد طبیعی، غذا
مصرف کنند تا فعالیت سیستم عصبی و عملکرد مغز آنها در حد مطلوب باقی بماند.
گفتنی
است که در این سنین کبد که ذخیره سازی گلوکز را به صورت گلیکوژن انجام می
دهد، تنها برای حدود 4 ساعت گلیکوژن ذخیره می کند. بنابراین دانش آموزان
لازم است که بین صبح تا ظهر و نیز بین ظهر تا شب میان وعده مصرف کنند.
عبداللهی
موادی چون چیپس، چوب شور و فرآورده های غلات حجیم شده را به عنوان میان
وعده مناسب ندانسته و افزود: میان وعده دانش آموزان باید شامل غذاهایی باشد
که علاوه بر تامین نیازهای تغذیه ای، کم نمک، کم روغن و کم شیرین نیز
باشند. استفاده از انجیر خشک، توت خشک، نخودچی، کشمش، انواع مغزهای بونداده
و بدون نمک، برگه زردآلو و انواع میوه ها نظیر سیب، پرتقال، نارنگی، هلو،
زردآلو، لیموشیرین و ...، سبزیجاتی چون هویج، کاهو، خیار و ساندویچ هایی
مانند نان و پنیر و سبزی، انواع کوکو و کتلت، نان و حلوا شکری همگی می
توانند به عنوان میان وعده در برنامه غذایی دانش آموزان قرار گیرد.