دکتر محمدعلی نیلفروش
زاده در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین اظهار کرد: سال نو با ایجاد تمایل به تغییر
ظاهری در خانم ها و همچنین خانه تکانی و تماس با مواد شوینده می تواند با بروز
اگزما به خصوص بر روی دست ها همراه باشد. در صورتی که اگزما فرم حاد داشته باشد با
بروز تاول، خارش و قرمزی پوست نمایان شده در حالی که در نوع مزمن، پوسته پوسته
شدن، ترک پوست و سوزش دیده می شود.
وی با اشاره به این که ارث نقش مهمی در بروز این بیماری دارد، افزود: خوشبختانه این بیماری مسری نیست و درمان آن نیز بستگی به شدت بیماری و میزان استعداد فرد دارد. زیرا افراد مستعد و دارای زمینه ژنتیکی طول درمانی بیشتری دارند. در حالی که در افرادی که زمینه ارثی ندارند درمان با رعایت نکات بهداشتی 2 الی 3 هفته طول می کشد.
به گفته فوق تخصص پوست، مو و زیبایی، پیشگیری از تشديد ضايعات اگزما با انجام چند کار ساده قابل پيشگيري است. دستوراتي كه مي تواند از تشديد ضايعات بكاهد يا تعداد دفعات آن را كاهش دهد عبارتند از:
1- به طور مكرر پوست را مرطوب كنتد.
2- از تغييرات ناگهاني حرارت و رطوبت در محيط بپرهيزند.
3- از تعريق يا گرماي بيش از حد پيشگيري كنند.
4- استرس را كاهش دهند.
5- از تماس با مواد ايجاد كننده خارش مثل پشم يا ساير محركها دور بمانند.
6- از صابون هاي قوي و پاك كننده ها اجنتاب كنند.
7- از مصرف فاكتورهاي آلرژن محيطي مثل زوائد حيوانات، زباله و... اجنتاب كنند.
8- غذاهايي كه باعث تشديد ضايعات مي شوندرا ميل نكنند.
وی اولين قدم در درمان اگزما را پيشگيري از خارش برشمرد و به شفا آنلاین گفت: در حقیقت بهتر است از محلول ها يا كرم هاي موضعي جهت مرطوب كردن پوست استفاده شود. به ویژه اگر پس از استحمام (در عرض 3 دقيقه پس از استحمام) انجام شود.
وی همچنین یادآور شد: استفاده از كمپرس سرد بر روي ضايعات خارش دار باعث بهبودي خارش مي شود. اگر شرايط موجود بدتر شد يا بطور رضايت بخشي بر طرف نشد، استفاده از كرم ها يا پمادهاي كورتيكوستروئيد موضعي بدون تجويز پزشك براي كاهش التهاب لازم است.
به گفته وی در شرايطي كه استفاده از تركيبات كورتيكوستروئيد قوي تر لازم است بايد با تجويز پزشك استفاده شود چرا كه عوارض جانبي در بر دارد.
نیلفروش زاده تصریح کرد: قدم بعدی در پیشگیری از اگزماهای پوستی، استفاده از دستکش نخی زیر دستکش پلاستیکی است در واقع قطع تماس با مواد آلرژن.
وی تأکید کرد: به طور کلی شیوع اگزماهای پوستی در فصل بهار 5/1 الی 2 برابر افزایش می یابد که با رعایت اصول فوق می توان تا حد زیادی این بیماری را کنترل کرد.