به گزارش شفا آنلاین،سید مصطفی نچواک با اشاره به تغییر الگوی تغذیهای در ایام نوروز به واسطه اضافه شدن مصرف آجیل و شیرینی به برنامه غذایی افراد، اظهار کرد: از لحاظ تغذیهای نگاه مثبتی به آجیل وجود دارد، زیرا آجیل ماده غذایی ارزشمندی است که حاوی مواد مغذی بسیاری برای بدن است.
نچواک تصریح کرد: ارزش تغذیهای آجیل منوط به شروطی است که باید به هنگام مصرف آن رعایت شود، از جمله اینکه آجیل باید برای همه سنین بینمک باشد، زیرا نمک برای هیچ ردهسنی توصیه نمیشود و علاوه بر بیماران از جمله مبتلایان به فشارخون، سایر افراد سالم نیز باید این مسئله را رعایت کرده و از آجیل بینمک استفاده کنند.
این متخصص تغذیه اظهار کرد: متاسفانه برخی فروشندگان برای سنگینکردن آجیل به آن نمک اضافه میکنند که افراد باید به طور جد از خرید این نوع آجیلهای سنگین و بو داده شده خودداری کنند.
وی تصریح کرد: مصرف آجیل شور به ویژه برای کودکان میتواند خطرناک باشد، زیرا کلیههای آنها نارس بوده و بلوغ کافی را پیدا نکرده است و از آنجا که دفعنمک بر عهده کلیههاست فشار زیادی به کلیه آنها وارد میشود.
نچواک توجه به تازگی آجیل را نیز متذکر شد و اظهار کرد: در آجیل نوعی چربیمفید وجود دارد که با گذشت زمان و کهنگی آجیل به ماده خطرناک پراکسید تبدیل میشود که مادهای سرطانزا است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار کرد: همچنین در آجیلکهنه قارچ و کپک نیز وجود دارد که این قارچها، سمی به نام "آفلاتوکسین" را ترشح میکنند که مصرف آن سرطانکبد را به دنبال دارد.
وی توجه به رنگآجیل را یکی دیگر از نکات حائز اهمیت در خصوص مصرف آجیل عنوان کرد و افزود: متاسفانه برخی افراد سودجود آجیلکهنه را بو داده و رنگ میکنند تا شفاف و تازه به نظر برسد و این رنگ برای بدن بسیار مضر است، بنابراین توصیه میشود افراد به طور جد از خرید آجیلهای رنگشده خودداری کنند.
نچواک آجیلتازه و بینمک را ماده غذایی سالمی برای بدن دانست و اظهار کرد: بدن زمانی فواید آجیل را دریافت میکند که میزان مصرف آن به اندازه باشد، زیرا افزایش مصرف آجیل نیز خود میتواند آن را به یک ماده مضر برای بدن تبدیل کند.
وی تصریح کرد: انواع آجیل و به ویژه مغزها منبع متراکم انرژی هستند، بطوریکه هر 100 گرم آجیل بین 570 تا 620 کالری انرژی دارد که این میزان انرژی در صورت مصرف بسیار آجیل میتواند موجب اضافه وزن افراد شود و این مسئله در مورد مبتلایان به دیابت و خطر اضافه وزن آنها بسیار حائز اهمیت است.
این متخصص تغذیه در خصوص زمان مصرف آجیل اظهار کرد: برای افراد معمولی و
کسانی که مشکل کمبود وزن ندارند توصیه میشود تا آجیل را به میزان مناسب
آن دو تا سه ساعت بعد از غذا و به عنوان یک میان وعده مصرف کنند.
ایسنا