به گزارش شفا آنلاين،برای افرادی که از خوابیدن در تاریکی وحشت دارند روشن گذاشتن چراغ خواب، بهترین راه برای خوابیدن است، اما این موضوع می تواند موجب افزایش وزن و چاقی شود.
پروفسور «آنتونی سوردلو» از موسسه تحقیقات سرطان لندن گفت: متابولیسم تحت تاثیر ریتم چرخه ای بدن است که این چرخه نیز به نوبه خود با خوابیدن، بیدار شدن و مدت زمان قرار گرفتن در معرض نور ارتباط دارد.
نور باعث تغییرات خُلق و خو، قدرت جسمی و حتی شیوه هضم و جذب غذا در طول 24 ساعت شبانه روز در بدن می شود.
بنابراین اختلال در خواب و عملکرد ساعت داخلی بدن در اثر قرار گرفتن بیش از مدت در روشنایی می تواند عامل موثر در تشدید چاقی باشد.
در این بررسی که روی تعدادی زن انجام گرفت مشخص شد احتمال چاقی در افرادی
که هنگام خواب بیشتر در معرض نور چراغ بودند، افزایش می یابد.
پژوهشگران معتقدند وجود نور مصنوعی هنگام خواب با كاهش ترشح هورمون ملاتونین موجب تضعیف سامانه ایمنی بدن می شود
خوابیدن زیر نور چراغ در شب، خطر ابتلا به سرطان پروستات را در مردان افزایش می دهد.
محققان می گویند آمار ابتلا به سرطان پروستات در مردان كشورهایی كه هنگام خواب شبانه بیشتر از چراغ خواب استفاده می كنند، بیشتر از سایر كشورهاست.
به گفته محققان در كشورهایی كه مردان هنگام خواب شبانه كمتر زیر نور چراغ استراحت می كنند، از هر صدهزار مرد، 67 نفر به سرطان پروستات مبتلا می شوند، در صورتی كه این رقم در كشورهایی كه به طور متوسط و زیاد از چراغ خواب استفاده می كنند، به ترتیب 8 و 30 درصد بیشتر است.
پژوهشگران معتقدند وجود نور مصنوعی هنگام خواب با كاهش ترشح هورمون ملاتونین موجب تضعیف سامانه ایمنی بدن می شود.
دانشمندان پیش از این رابطه خوابیدن در زیر نور مصنوعی و ابتلا به سرطان سینه را نیز كشف كرده بودند.
نور چراغ خواب و کودک
نور چراغ خواب، بینایی کودکان را کم می کند
احتمال ضعف بینایی در کودکانی که عادت به خوابیدن در اتاق روشن دارند، پنج برابر است.
نتایج تحقیقات پژوهشگران نشان داده است که امکان کاهش قدرت بینایی در کودکانی که هنگام خواب شبانه، چراغخواب در اتاقشان روشن است بیشتر از کودکان و نوزادانی است که در تاریکی مطلق میخوابند.
این تحقیقات که روی 479 کودک 2 تا 16 ساله انجام شد، نشان داد کودکانی که قبل از دو سالگی عادت به خوابیدن در اتاق روشن را داشتند، امکان ضعیف شدن بینایی چشمشان پنج برابر بیشتر از سایر کودکان بود.
دکتر ریچارد استون، یکی از چشمپزشکان موسسه چشمپزشکی پنسیلوانیا، معتقد است که خطر ابتلا به نزدیکبینی در بین کودکانی که در دوران نوزادی از خوابیدن در محیطهای کاملا تاریک محروم بودند، خیلی بیشتر از کودکانی است که در تاریکی مطلق میخوابیدند.