اولین کشت درخت زیتون شاید به بیش از 5000 سال پیش بازگردد و زیستگاه اصلی درخت زیتون غرب مدیترانه و خاورمیانه است. زیتون منبع غنی از مواد مغذی است و اگرچه زیتون کالاماتا معمولا در بسته بندی حاوی آب نمک نگهداری میشود اما میتوان نوع کم نمک آن را مصرف کرد تا میزان سدیم دریافتی بدن کاهش یابد.
سایت هلث لاین به برخی از فوائد و خواص این ماده خوراکی برای بدن اشاره کرده است:
- چربیهای سالم: زیتون کالاماتا حاوی همان چربیهای سالم موجود در روغن زیتون است. چربیهای غیراشباع و تکزنجیرهای ممکن است موجب کاهش کلسترول شده و احتمال ابتلا به سکتههای قلبی و مغزی را پایین بیاورند. طبق برآورد دپارتمان کشاورزی آمریکا دو قاشق غذاخوری زیتون حاوی 1.5 گرم چربی غیراشباع و تکزنجیرهای است.
- آهن: بررسیها نشان میدهد زیتون حاوی آهن بوده که مصرف 20 دانه از آن نزدیک به 10 درصد نیاز به آهن روزانه بدن را تامین میکند.
- کلسیم: زیتون کالاماتا سرشار از کلسیم است. دریافت میزان کافی از کلسیم، استخوانها را قوی و مستحکم کرده و موجب خواب راحت میشود. زمانی که فرد پتاسیم، ویتامین C و منیزیم مصرف میکند جذب کلسیم بهتر انجام میشود.
- ویتامین A: در زیتون کالاماتا میزان اندکی ویتامین A هم وجود دارد. این ویتامین از سلامت چشمها و پوست حفاظت میکند. کمبود این نوع ویتامین در کشورهای در حال توسعه نادر است و مصرف بیش از حد آن هم میتواند به سلامت کبد آسیب بزند.
- فیبر خوراکی: تنها شش دانه از زیتون حاوی یک دوم فیبر موجود در پرتقال است.
- کالری: این نوع زیتون میتواند بخشی از یک رژیم غذایی مناسب تلقی شود اما در صورتی که قصد کاهش وزن داشته باشید نباید در مصرف آن زیادهروی کرد چون سه تا پنج دانه از روغن کالاماتا حاوی حدود 45 کالری است.