وی با تاکید بر اینکه انسان ها زمانی که دچار استرس می شوند احساس می کنند کنترل موقعیت از دست آن ها خارج شده است، یادآور شد: به منبع ایجاد استرس عامل تنش زا گفته می شود، اما این واکنش همیشه دارای جنبه منفی نیست. همه افراد برای داشتن انگیزه و خلاقیت در زندگی نیازمند درجه هایی از استرس هستند که استرس در اینجا یک عامل خوب محسوب می شود.
این متخصص طب کار بیان کرد: اگر افراد مقداری فشار را از جانب محیط احساس نکنند، انگیزه ای برای انجام فعالیت ها ندارند بنابراین هدف از کنترل استرس، نگه داشتن میزان فشار ناشی از آن در حد قابل کنترل و مفید است.
صالح پور با تاکید به اینکه انسان ها در مواجهه با عامل تنش زا یک ارزیابی اولیه از موقعیت و میزان تهدید انجام می دهند، تصریح کرد: افراد در درجه دوم یک ارزیابی از میزان مهارت ها، توانایی ها و ظرفیت های خود برای مقابله با عامل تنش زا انجام می دهند، بنابراین انجام این دو مرحله میزان درک انسان را از موقعیتش به عنوان یک عامل تنش زا مشخص می کند. در نهایت نیز بعد از درک استرس، فرد به عامل تنش زا واکنش نشان داده تا رفتاری را بروز دهد.
این متخصص طب کار خاطرنشان کرد: طبق نظریه اپیکتتوس (Epictetus) فیلسوف معروف یونانی، آنچه که انسان ها را مضطرب می کند، اشیاء و اتفاقات نیستند بلکه دیدگاه انسان نسبت به آن موقعیت هاست که وی را آشفته می کند