به گزارش شفا آنلاين،محمد عزیز خانی متخصص طب سنتی در سومین همایش تخصصی طب سنتی اظهار داشت: بحث نزله و زکام یکی از متداولترین مسائلی است که در طب سنتی عنوان میشود و نزاه را ام الامراض مینامند.
به گفته وی مردان بیشتر از زنان دچار نزله و زکام میشوند که این مسئله به عادات غذا خوردن آنها برمیگردد و در تعریف نزله و زکام باید گفت که آن چه از بینی به حلق میریزد را نزله و آن چه از حلق به بینی میریزد زکام نام دارد.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: طب سنتی به خوبی در حال گسترش است اما به صورت نامتعادل که باید در زمینه کار بیشتری صورت بگیرد.
عزیزخانی ادامه داد: خلط پشت حلق اولین و مهم ترین علامت بالینی نزله است که بسیاری از افراد آن را میبلعند که خود این باعث ضعف معده میشود و بیماری تشدید پیدا میکند.
وی افزود: اثر حرارت مزاجی یا خارجی بر اخلاط منجمد در مغز باعث جذب فضولات از کل بدن به سمت بینی و تولد نزله میشود و اگر مغز قوی باشد تمام این فضولات را دفع میکند و اگر ضعیف باشد قادر به دفع این فضولا نیست که نزله پدید میآید.
تسنیم
این متخصص طب سنتی افزود: بخارات متصاعد از غذاها، سردی مغز همانند مواجه با سرما پس از استحمام، ورزش و انواع سوء مزاجات دماغ(مغز) از علل ایجاد نزله هستند.
عزیزخانی تاکید کرد: تنها راه برای جلوگیری از ابتلا به نزله و زکام اصلاح شیوه زندگی و خود مراقبتی است.
کامران محلوجی استاد ماساژ درمانی نیز در این همایش اظهار کرد: ماساژ درمانی یا ماساژ با اعمال یداوی یکی از روشهای درمانی بسیار قدیمی است که به طور معمول به صورت سینه به سینه در خانوادهها چرخیده است.
به گفته وی استفاده از ماساژ برای درمان بیماریها ریشهای بسیار کهن دارد و در روایات نیز تأکید فراوانی بر آن شده است.در روایات آمده اگر کسی زیر ماساژ زنده شد تعجب نکنید.
محلوجی بیان داشت: ابن سینا معتقد است ماساژ، سمومی که در بدن در یک نقطه انباشته شده است را درون بدن پخش میکند؛ شاید به صورت کامل آن را از بین نبرد ولی از ابتلا به یک بیماری خاص که ممکن است از سموم انباشته شده حاصل شود را میگیرد. حتی در برخی از مواقع ابن سینا تأکید فراوانی کرده است که میتوانیم توسط الیاف اقدام به ماساژ درمانی کنیم.
انتهای پیام/