پرهیزات غذایی برای رفع کیستهای تخمدانی
1.پرهیز از غذاهای آماده و نیمه آماده
2. پرهیز از مواد غذایی حاوی افزودنیها از جمله نگهدارندهها، طعمدهندهها و رنگها
3.پرهیز از مصرف سوسیس، کالباس، گوشت گاو و گوساله، کمپوت، کنسرو، ماهی دودی، گوشتهای منجمد شده به مدّت طولانی، میوههای نارس، برگههای خشک شده گوگردی و آب یخ
4.علاوه بر آن بیماران مبتلا به کیست تخمدان باید از غذاهای غلیظ مانند پیتزا، الویه، حلیم، کلهپاچه، شیربرنج، حلوا، شیرینی قنادیها که خیلی چرب و شیرین هستند، موز، لوبیا، انبه، غذاهای تهیه شده از آرد مانند آش رشته و ماکارونی پرهیز کنند.
5.در صورتی که سوءمزاج غالب، سردی و تری یعنی بلغم باشد، به بیمار توصیه میشود از غذاهای سرد و تَر مانند ماست و دوغ، خیار، گوجه، برنج، ماهی، اسفناج، کدو، کاهو، کیوی، توتفرنگی، مرکبات، آلبالو و گیلاس، هلو و انواع آلو، پرهیز کند و یا آنها را با مصلحاتشان استفاده کند.
مصلحات این غذاها عمدتاً شامل غذاها و ادویهجات گرم و خشک مانند عسل، زعفران، زیره، زنجبیل، فلفل، سیاهدانه، هل، دارچین، نعناع و آویشن است.
6.اگر بیمار به سمت سوءمزاج سوداوی رفته باشد، باید از غذاهای مولّد سودا نیز پرهیز کند، مانند گوشت گاو، گوشت خشککرده، مانده و سایر گوشتهای غلیظ مانند شتر، عدس، کلم، بادنجان، پنیر کهنه، قارچ، سرکه کهنه، باقلا، نان بسیار سبوسدار، ماهی شور، خرما، کرفس، سیر، پیاز، خردل، ترب، شوید، شنبلیله، کنگر، غذاهای تند و شور و خیلی ترش.
نازلی نمازی دانشجوی دکترای تغذیه در این باره میگوید: همچنین توصیه به مصرف غذاهای مرطب در صورت غلبه خشکی است. مصرف فالوده سیب ( 1 عدد سیب رنده شده به همراه کمی عسل و عرق بیدمشک) برای افزایش رطوبت بدن مفید است و اگر فردی دچار سوءمزاج سرد و یا تَر باشد؛ دریافت بیشتر مرطبات میتواند شدّت بیماری را بیشتر و روند درمان را آهستهتر کند.
تسنیم