به گزارش شفا آنلاین،دکتر ناصر صادقیان با اشاره به اینکه بهترین زمان ختنه بین یک ماهگی تا 45 روز پس از تولد است، گفت: بررسی ضربان قلب، حالت قرار گرفتن بیضهها و ناحیه تناسلی و چگونگی قرار گرفتن نوک مجرای ادرار قبل از انجام ختنه الزامی است.
وی در ادامه با بیان اینکه تنگی مجرای ادرار یکی از مهمترین عوارض ختنه نادرست است، افزود: در مواقعی که در عمل ختنه پوست به اندازه کافی برداشته نشود، پس از مدتی پوست تمام آلت را میپوشاند که میتواند زمینهساز سرطان در بزرگسالی شود. همچنین در هنگام استفاده از حلقه به دست افراد کم تجربه، سر آلت درون حلقه خفه میشود و کودک قادر به ادرار کردن نیست.
این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، خاطر نشان کرد: آشنایی به پاتولوژی ناحیه از موارد بسیار مهم در عمل ختنه است که تمیز کردن ناحیه پس از هر بار ادرار کردن و مرطوب کردن آن با پمادهای طبی ضروری است. همچنین گاهی به منظور جلوگیری از عفونت، آنتی بیوتیک تجویز میشود، اما در اکثر مواقع این کار لازم نیست.
وی با بیان اینکه 7 تا 20 برابر افزایش احتمال بروز عفونت ادراری با اجتناب از ختنه کردن وجود دارد، تاکید کرد: ختنه یک عمل ظریف و حیاتی است و اگرچه این جراحی به ظاهر ساده و پیش پا افتاده است، میتواند عوارض غیرقابل جبرانی برای کودک به جا گذارد. پس والدین باید به این نکته توجه داشته باشند که به دلیل قیمت ارزانتر، ختنه کودک خود را به افراد غیرمتخصص نسپارند.
صادقیان در پایان با اشاره به اینکه ختنه در صورتی میتواند راهکار درمانی
عفونت ادرار باشد که پس از بهبود کامل عفونت انجام گیرد، یادآور شد: ختنه
یک عمل ظریف و حیاتی است و اگر چه این جراحی به ظاهر ساده و پیش پا افتاده
است، انجام نادرست آن میتواند عوارض غیرقابل جبرانی برای کودک بر جا
گذارد. برهمین اساس والدین باید به این نکته توجه داشته باشند که به دلیل
قیمت ارزانتر، ختنه کودک خود را به افراد غیرمتخصص نسپارند.
ایسنا