دکتر محمد حسین بهزاد مقدم در گفتگوی اختصاصی با شفاآنلاین درباره عوامل تجویز خودسرانه دارو توسط والدین برای فرزندانشان اظهار کرد: هزینه های درمان، بی اهمیت تلقی کردن بیماری و آگاهی پیدا کردن ازبرخی دستورات درمانی از عوامل مهم تجویز خودسرانه داروتوسط والدین برای فرزندان است.
وی ادامه داد: داشتن مشغله زیاد والدین و نداشتن فرصت مراجعه به پزشک جهت معاینه نیز از دیگر عوامل مصرف خودسرانه دارو محسوب می شود.
نایب رئیس بیمارستان عرفان همچنین بیان کرد: نیاز است که آموزش هایی به خصوص برای والدین و بچه در خصوص عوارض مصرف دارو به صورت خود سرانه انجام شود.
وی ادامه داد: ثابت شده است افرادی که آموزش مناسب دیده باشند و یا به اخطارهای عوارض خود درمانی دچار شده باشندکمتر به صورت خودسرانه دارو استفاده می کنند.
دکتر بهزاد مقدم همچنین با بیان اینکه به طور کلی در دنیا دو دسته دارو وجود دارد خاطرنشان کرد:یک دسته از داروها شناخته شده اند و به نام داروهایی هستند که نیاز به تجویز پزشک ندارند. مانند سرماخوردگی و استامینوفن که باید به موقع به خصوص برای بچه ها مصرف شوند.که البته توصیه اکید اینستکه ازاین کارنیزبدون تجویزپزشک خودداری شود.
وی اضافه کرد: دسته دیگری از داروها نیز وجود دارند که تنها باید توسط پزشک تجویز شوند اما باید این را بدانیم که یکی از پر مصرف ترین کشورهای دنیا به خصوص در مصرف آنتی بیوتیک ها ایرانی ها هستند.
متخصص بیماری های کودکان و نوزادان همچنین تاکید کرد: باید کارگاه های آموزشی برای مادران و زنان سالمند تشکیل شود. همانطور که امروزه در همه جای دنیا برای والدین و فرزندانشان این کار گاه های آموزشی تشکیل می شود و این افراد خیلی می توانند در این زمینه به ما کمک کنند تا بدانیم چنانچه چند دارو مصرف می شوند و چه عوارض دارویی اضافه می شود.