کد خبر: ۵۰۶۶۵
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۹ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۳ - 2015February 06
شفا آنلاين-ممکن است زیبایی یک ظرف قدیمی شما را به کاشتن گل و گیاه داخل آن وسوسه کند، اما اگر می‌خواهید این وسوسه هیجان انگیز نتیجه موفقی در پی داشته باشد، پیشنهاد می‌کنیم کمی با انواع گلدان‌ها آشنا شوید تا بتوانید گلدان مناسبی برای گیاهان منزل خود تهیه کنید.

گلدان‌های سفالی:

گلدان‌های سفالی با رنگ‌های گرم مخصوص به خود، تقریبا برای کاشت هر گیاهی مناسب هستند و به آسانی نیز تهیه می‌شوند.


مزایا:
این گلدان‌ها تقریبا ارزان بوده، دارای طرح‌ها و شکل‌های بسیار مختلف است و به دلیل سنگینی و مقاومت در برابر باد، مناسب فضای بیرون هستند.

نکته:
این گلدان‌ها به دلیل داشتن منافذ بسیار، زود‌تر از گلدان‌های دیگر آب را از دست می‌دهند؛ بنابراین گیاه داخل آن‌ها به آبیاری بیشتری نیاز دارد. گاهی به دلیل املاح زیاد آب و تعریق زیاد در محل‌های خیلی گرم، نمک در دیواره داخلی گلدان رسوب می‌کند که شوری خاک را در پی دارد. نکته دیگر اینکه نوع ظریف آن‌ها تحمل سرمای شدید زمستان را ندارد.

گلدان‌های پلاستیکی:

امروزه با پیشرفت فناوری، گلدان‌های پلاستیکی در رنگ‌ها، اندازه‌ها و شکل‌های مختلف با قیمتی ارزان‌تر از دیگر گلدان‌ها در دسترس است.

مزایا:
این گلدان‌ها حداقل قیمت را داشته، بادوام و سبک وزن است. همچنین تنوع شکل در آن‌ها زیاد است.


گلدان‌های چوبی:

ظاهری کاملا طبیعی دارند. چوب رنگ شده ظاهر گرمی دارد. با این حال به راحتی می‌توانید گلدان‌های رنگ نشده چوبی را به رنگ دلخواه درآورید. بیشتر این گلدان‌ها، از چوب سدر، چوب جنگلی مقاوم یا چوب فشرده است تا آسیب پذیری آن‌ها در برابر رطوبت به حداقل برسد.


گلدان‌های فلزی:

گلدان‌های فلزی به تازگی رواج پیدا کرده است. جنس این گلدان‌ها از مس، روی، گالوانیزه یا چُدن است.

مزایا:
استفاده مجدد و در واقع بازیافت، بهترین راه صرفه جویی در هزینه هاست. گلدان‌های فلزی کمتر خراب می‌شوند و این امکان را برای ما فراهم می‌سازند که مطمئن باشیم در طولانی مدت و سال‌های سال می‌توانیم از آن‌ها استفاده کنیم.

نکته:
گلدان‌های فلزی به شدت گرما را به خود جذب می‌کنند و باعث می‌شوند ریشه گیاه در برابر نور مستقیم خورشید بسیار گرم شود و صدمه ببیند. مگر اینکه با تنظیم دمای اطراف و دوره‌های آبیاری منظم با دمای آب کنترل شده، از حرارت و گرمای بیش از حد داخلی خاک آن مراقبت کنیم. همچنین بعضی از کود‌ها ممکن است فلز را از بین ببرند یا حتی ترکیب بعضی کود‌ها با ترکیبات داخلی فلزی تأثیر کمتری بگذارند.


گلدان‌های پلی استرن:

گلدان‌های پلی استرن یا پلاستیکی با روکش براق، سبک و مقاوم هستند و نوع جدید آن در مدل و اندازه‌های مختلف موجود است.

مزایا:
این گلدان‌ها نسبت به گلدان‌های پلاستیکی قدیمی بسیار مقاوم است. می‌توان آن‌ها را در طول سال بیرون از خانه در فضای باز گذاشت. همچنین بسیار سبک‌تر از چوب، سنگ یا سفال هستند.

نکته:
نوع با کیفیت آن گران است و همچنین به دلیل سبک بودن در جاهایی که وزش باد شدید است، سرنگون می‌شوند.


گلدان‌های سرامیکی براق:

گلدان‌های سرامیکی براق، گران‌تر از سفال هستند و تنوع رنگ و طرح بی‌شماری برای انتخاب دارند.

مزایا:
این گلدان‌ها بسیار زیبا و برای قرار گرفتن روی تراس، پاسیو یا جاهایی که دید زیادی دارد، بسیار جالب خواهند بود. به دلیل نداشتن منفذ، برخلاف گلدان‌های سفالی به سرعت رطوبت را از دست نمی‌دهند.

نکته:
گلدان‌های سرامیکی مانند سفال راحت می‌شکنند و به‌‌ همان سنگینی هستند. درصورتی که داخل آن‌ها براق نباشد، در جاهای سردسیر باید در سایه و در داخل خانه استفاده شوند.





نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: