طبق بررسی انجام شده در دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن تست خون بیماران مبتلا به چیکونگونیا با مبتلایان به روماتیسم مفصلی مشابه است. این شباهت گاهی اوقات موجب میشود تشخیص بیماری چیکونگونیا اشتباه انجام شود و فرد مبتلا، تحت درمان آرتریت روماتوئید قرار گیرد. به گفته پزشکان، سیستم ایمنی در برابر التهاب مزمن مفاصل و روماتیسم مفصلی و ویروس چیکونگونیا واکنش یکسان نشان میدهد.
به نقل از خبرگزاری یونایتدپرس، به گفته پزشکان چیکونگونیا به طور معمول با علائم اولیه متعددی همچون تب و کهیر همراه است که پس از چند روز این علائم فروکش میکند اما درد شدید مفصل میتواند برای چند ماه و حتی بیش از یک سال طول بکشد و همین امر موجب اشتباه در تشخیص این بیماری و تمیز دادن آن از روماتیسم مفصلی میشود. بنابراین، علائم اولیه برای تشخیص این بیماری از روماتیسم مفصلی کافی و کمک کننده نیستند.
این امر موجب نگرانی کارشناسان بهداشتی و پزشکان در مناطقی میشود که مواردی از ابتلا به این بیماری در آنجا مشاهده شده است. این کارشناسان اغلب نگران هستند که عدم توانایی در تشخیص صحیح چیکونگونیا، موجب شیوع بیشتر این عفونت ویروسی در مناطق مزبور شود و به همین دلیل بر ضرورت دستیابی به روشهای قابل اطمینان برای تشخیص بیماری تاکید دارند.