به گزارش شفا آنلاين،کابلهای فولادی که در آسانسور مورد استفاده قرار میگیرند، بسیار سنگین بوده و علاوه بر افزایش مدت زمان طی کردن مسیر، حداکثر تا ارتفاع 500 متری قابل استفاده هستند و در بسیاری از آسمانخراشها، افراد مجبور به پیاده شدن و استفاده از آسانسور دیگر برای رسیدن به طبقات بالاتر هستند.
اما محققان شرکت فنلاندی تولیدکننده آسانسور Kone در طی 9 سال تحقیق و آزمایش موفق به یافتن روشی برای ساخت آسانسوری شدهاند که قادر به صعود تا ارتفاع یک کیلومتری است.
محققان ابرطنابی (Ultarrope) طراحی کردهاند که از فیبرکربن در یک پوشش ضداصطکاک ساخته شده است.
طول عمر این ابرطناب دو برابر و وزن آن یک هفتم کابلهای فولادی است که در مقایسه با نمونههای مشابه براحتی نصب شده و هزینههای نگهداری و مصرف انرژی را بطور قابل توجهی کاهش میدهد.
بلندترین آسانسور جهان با استفاده از این ابرطناب در برجی در شهر جده عربستان نصب خواهد شد؛ برج 660 متری The Kingdom Tower سال 2020 تکمیل خواهد شد و آسانسور آن با سرعت 10 متر بر ثانیه حرکت خواهد کرد که مدت زمان انتظار و میزان مصرف انرژی را بطور قابل توجهی کاهش میدهد.
محققان پیشبینی میکنند که تا سال 2030 نسل جدیدی از آسانسورها بر پایه فناوری قطارهای مغناطیسی بر روی آسمانخراشهای عظیم نصب شوند.
چندی قبل شرکت آلمانی ThyssenKrupp از طرح مفهومی آسانسوری رونمایی کرده که امکان حرکتکردن چندین کابین را به صورت افقی و عمودی در یک محور به صورت همزمان فراهم میکند.
سامانه مفهومی Multi نخستین آسانسور بدون کابل در جهان به شمار میآید که از فناوری به کاررفته در ساخت قطارهای فوق سریع مگلو استفاده خواهد کرد؛ محققان امیدوارند که از این طرح در سال 2016 رونمایی کنند.