شفاآنلاین-رئیس انجمن عفونی اطفال گفت: درمان نشدن عفونتهای سینوسی خطر ابتلا به مننژیت و نابینایی را در پی دارد.
به گزارش شفا آنلاین،محمدرضا بلورساز اظهار داشت: در صورت انسان فضاهایی به نام سینوسها وجود دارد که نقش تهویه هوا و فیلتر را ایفا میکنند. این سینوسها شامل 2 سینوس پیشانی، 2 سینوس فکی، 4 سینوس در اطراف چشم و 2 سینوس در کف مغز بوده که وجود آنها فوقالعاده برای بدن مفید است.
*التهاب و تورم سینوسها سینوزیت است
وی افزود: وقتی این سینوسها عفونت کند به آن سینوزیت میگویند. در واقع التهاب و تورم سینوسها سینوزیت است که در کودکان 4 ساله به بالا بیشتر در سینوسهای فکی است چرا که این سینوسها در آنها تکامل بیشتری یافته است.
این فوق تخصص عفونی اطفال گفت: سینوسهای اطراف چشم از بدو تولد تشکیل میشود و سینوسهای پیشانی نیز از 8 سالگی به بعد به وجود میآید بنابراین افراد بالغ ممکن است دچار سینوزیت فکی یا پیشانی شوند و شیرخواران بیشتر با سینوزیت اطراف چشم مواجه میشوند.
* سرماخوردگی موجب عفونت سینوسی میشود
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: عاملی که موجب عفونت سینوسی میشود سرماخوردگی است بنابراین ویروسها و بعد از آنها میکروبها عامل عفونتهای سینوسی هستند.
وی افزود: حدود 70 درصد افرادی که سرما میخورند دچار التهاب سینوسی میشوند.
* سرماخوردگی طولانی، آلرژی، دیابت و سرطان موجب سینوزیت میشود
این فوق تخصص عفونی اطفال گفت: عواملی که موجب میشود فرد به سینوزیت مبتلا شود سرماخوردگی طولانیمدت، آلرژی، وجود جسم خارجی در بینی، برخی بیماریهای زمینهای مانند دیابت، سرطان، نقص ایمنی و آلرژی است که در این میان آلرژی و سرماخوردگیهای طولانیمدت و تکرار شونده از همه شایعتر هستند.
* علائم سینوزیت شیرخواران
بلورساز اظهار داشت: تورم و قرمزی چشم، تب، تهوع، بیقراری و گهگاهی سرگیجه جزو و علائم سینوزیت در شیرخواران بوده که مربوط به عفونت سینوسهای اطراف چشم است.
وی افزود: این بیماری فوقالعاده خطرناک است زیرا در آن ناحیه استخوانی است که ممکن است درگیر شده، سیاه شود و چشم را مبتلا کند که در نهایت ابتلا به عفونت شدید چشمی را همراه دارد.
* علائم عفونت شدید چشمی ناشی از سینوزیت
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: علائم عفونت شدید چشمی که به دنبال سینوزیت اتموئیدیت ایجاد میشود قرمزی، بیرونزدگی کره چشم، ایجاد حرکات در این ناحیه، تب بالا، استفراغ و در صورت عدم درمان نابینایی است.
وی افزود: کودکی که دچار سینوزیت فکی میشود علائمی مانند ترشح بینی چرکی، سردرد شدید، گرفتگی بینی، تب و بیاشتهایی دارد و ترشحات چرکی از پشت حلق کودک داخل گلوی او میریزد.
این فوق تخصص عفونی اطفال ادامه داد: سینوزیت پیشانی که در دوران نوجوانی و بزرگسالی دیده میشود با سردرد فوقالعاده شدید، تب، لرز، گرفتگی بینی و ترشح از بینی همراه است.
* تفاوت سینوزیت حاد و مزمن
بلورساز گفت: تفاوت سینوزیت حاد و مزمن این است که نوع مزمن به درمان پاسخ نمیدهد یا عود میکند، همچنین بهترین تشخیص معاینه بالینی کودک رادیوگرافی سینوس ها و در نهایت سیتیاسکن است و بهترین تشخیص نیز درمان آنتیبیوتیکی است.
* برای پیشگیری از ابتلا به عفونتهای سینوسی چه کنیم
این فوق تخصصی عفونی اطفال اظهار داشت: بهتر است کودکان در زمستان از سرما محافظت شوند، از تماس با باد سرد محفوظ بمانند، واکسنهای لازم را تزریق کنند و به محض ورود به منزل دستهای خود را بشویند.
وی خاطر نشان کرد: توصیه میشود چنانچه کودکی مشکوک به علائم سینوزیت بود به پزشک مراجعه کرده، توصیههای درمانی را جدی بگیرد و برای کنترل مجدد نیز به پزشک مراجعه کند چرا که اگر سینوزیت مخصوصا سینوسهای پیشانی درمان نشود خطر ابتلا به مننژیت را همراه دارد.
فارس