کد خبر: ۴۷۴۵۳
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۰ - ۲۱ دی ۱۳۹۳ - 2015January 11
شفاآنلاین-گیاهخواران براین باورند که رژیم غذایی آنها فواید زیادی برایشان دارد؛ سلامت، طول عمر، اخلاق‌گرایی، حفظ محیط زیست، بقای گونه‌های جانوری و گیاهی و کنترل گرمایش زمین برخی از نکاتی است که گیاهخواران از آن به عنوان نکات مثبت رژیم غذایی خود یاد می‌کنند.

به گزارش شفا آنلاین،گیاهخواران تاکید می‌کنند انسان در طول تاریخ تکامل خود به هیچ وجه گوشتخوار نبوده است و نمی‌توان انسان را همه‌چیزخوار نامید، زیرا آناتومی انسان نشان می‌دهد او کاملا گیاهخوار است. آنها به وضع انگشتان، ناخن، طول روده و قدرت فک انسان که قادر نیست استخوان را بشکند، اشاره کرده و تاکید می‌کنند انسان موجودی گوشتخوار نیست. علاوه بر این، آنها با توجه به مزاج انسان دلیل دیگری نیز برای ادعای خود مطرح می‌کنند و یادآور می‌شوند انسان برای طبخ گوشت از چند نوع ادویه استفاده می‌کند تا بوی بد آن را از بین ببرد.

بابک توتونچی، موسس و مدیر سازمان مردم نهاد حرمت حیات که در حوزه گیاهخواری فعالیت می‌کند در این باره به جام‌جم می‌گوید: گوشتخوار موجودی است که جیره غذایی‌اش گوشت باشد و بتواند گوشت خام را با رگ، پی و استخوان مانند حیوانات گوشتخوار بخورد و انرژی به دست بیاورد، اما به موجودی که بتواند گیاهان را خام بخورد و انرژی به دست بیاورد گیاهخوار گفته می‌شود. بعلاوه به موجودی که به قول معروف مسئول تمیز کردن طبیعت بوده و از هر نوع منبعی تغذیه می‌کند، یعنی حتی لاشه نیز می‌خورد همه‌چیزخوار می‌گویند.

به گفته وی انسان در گروه گیاهخواران میوه‌خوار، دانه‌خوار و مغزخوار قرار گرفته و می‌تواند از برخی سبزیجات نرم نیز استفاده کند.

گیاهخواری، رژیم غذایی سالم

یکی از نکات مثبت گیاهخواری که بیشتر گیاهخواران به آن اشاره می‌کنند رژیم سالم غذایی آنهاست که می‌تواند سبب طول عمر و جلوگیری از بیماری انسان‌ها شود. به نظر آنها منشاء بسیاری از بیماری‌ها مصرف گوشت و محصولات حیوانی است. محمد باهرطالاری، مدیر یک سایت گیاهخواری در این باره به جام‌جم می‌گوید: ابتلا به اضافه وزن، دیابت، بیماری‌های قلبی ـ عروقی و برخی سرطان‌ها گواه این نکته است که گیاهخواری بسیار سالم‌تر از همه‌چیزخواری بوده و در پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها موثر است.

گیاهخواران برای اثبات گفته‌های خود به نظر انجمن تغذیه آمریکا اشاره می‌کنند که گیاهخواری را برای سلامت مفید می‌داند.

اما در برابر این اظهارنظر گیاهخواران، برخی معتقدند با گیاهخواری صرف نمی‌توان پروتئین مورد نیاز انسان را تامین کرد. توتونچی دراین باره می‌گوید: انسان برای تامین پروتئین به منابع حیوانی نیازی ندارد، زیرا اسید آمینه در گیاهانی مانند سویا نیز وجود دارد.

حفظ محیط زیست یکی دیگر از نکاتی است که گیاهخواران ادعا می‌کنند با مصرف نکردن گوشت می‌توان به آن دست یافت، باهرطالاری دراین باره یادآور می‌شود: خلاصه مقاله 400 صفحه‌ای به نام «سایه بلند احشام» که از سوی فائو منتشر شده روند رو به رشد مصرف گوشت و تخریب محیط زیست و هدر رفتن منابع را شرح می‌دهد و نتیجه‌گیری می‌کند که برای حفظ زمین باید تغذیه گیاهی را پیش گرفت. اومی‌گوید: در طول تاریخ نویسندگان، دانشمندان و فیلسوفان بسیار بزرگی مانند تولستوی، شوپنهاور، شلی و اینشتین به اهمیت گیاهخوار بودن پی بردند.

حفظ گونه‌های گیاهی و جانوری

تخریب جنگل‌ها و تبدیل شدن آنها به مزارع کشاورزی یکی دیگر از دلایلی است که گیاهخواران با استناد به آن روی مثبت بودن رژیم غذایی خود پافشاری می‌کنند، زیرا به نظر آنها تخریب جنگل بیشتر برای تامین غذای حیوانات در دامداری‌های صنعتی اتفاق می‌افتد.

به اعتقاد گیاهخوران به دلیل تخریب محیط زیست با هدف دامپروری هر روز از میزان پوشش گیاهی و جنگلی زمین کاسته شده و بر اثر این آسیب گونه‌های زیادی منقرض می‌شوند.

مدیر سایت گیاهخواری به دلایل گرمایش زمین اشاره می‌کند و می‌افزاید: عمده‌ترین دلیل این رخداد در یکصد سال اخیر انتشار گازهای گلخانه‌ای است. براساس گزارش موسسه ورلد واچ، بیش از 50 درصد گرمایش زمین ناشی از پرورش حیوانات در دامداری‌های صنعتی است. ظلم و بدرفتاری با حیوانات، یکی دیگر از فواید گیاهخواری است که به نظر گیاهخواران می‌توان آن را با ترک گوشتخواری به حداقل رساند.

باهرطالاری خاطرنشان می‌کند: رفتار بد و کشتار بیرحمانه حیوانات از سوی انسان‌ها برای تهیه گوشت نیز می‌تواند دلیل مناسبی برای گیاهخوار شدن باشد، زیرا با این کار تقاضا برای گوشت کاهش پیدا کرده و می‌تواند سبب کم‌شدن تدریجی این نوع رفتار و برخورد نامناسب انسان‌ها با حیوانات شود.

یکی دیگر از نکات جالبی که بین گیاهخواران وجود دارد این است که برخی گیاهخواران معتقدند دلیل این‌ که برخلاف هشدارهای کارشناسان نسبت به عواقب گوشتخواری هنوز افراد زیادی از منابع حیوانی تغذیه کرده و صنعت بزرگ گوشت و لبنیات هنوز پا برجاست این نکته است که این صنایع در دانشگاه‌های بزرگ دنیا نفوذ دارند و سالانه مبالغ هنگفتی هزینه می‌کنند تا در دروس گنجانده شود که بدن انسان نیاز ویژه به لبنیات و گوشت دارد.

جام جم سرا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: