به گزارش شفا آنلاین،رهبر مژدهیآذر با بیان اینکه داروخانههای گیاهی به منظور توسعه طب سنتی و تشویق مردم به مصرف داروهای گیاهی برای درمان بیماریها مطرح میشوند، گفت: به نظر من اولا برای داروخانه گیاهی داروساز گیاهی لازم داریم، یعنی داروسازی که فقط دوره طب سنتی را گذرانده باشد که ما چنین چیزی در ایران نداریم.
وی ادامه داد: داروسازان فعلی هم در داروهای شیمیایی و هم در داروسازی گیاهی مهارت دارند؛ بنابراین ما لزومی برای تاسیس داروخانه گیاهی نمیبینیم. مگر اینکه ببینیم داروخانههای فعلی که در سطح شهر هستند، اطلاعات کاملی ندارند. در صورتی که اینطور نیست و در حال حاضر داروخانههای فعلی مسائل مربوط به داروهای گیاهی را حل کرده و این داروها را به مردم ارائه میدهند.
رییس انجمن داروسازان با بیان اینکه تاسیس داروخانهای به اسم داروخانه گیاهی مطمئنا در آینده برای موسس آن از نظر اقتصادی صرفه نخواهد داشت و به داروخانه شیمیایی تبدیل خواهد شد و به تمام مشکلات داروخانهداری در ایران دامن خواهد زد، اظهار کرد: از این جهت ما به شدت با راهاندازی داروخانه گیاهی مخالفیم و پیشنهاد ما این است که همین داروخانههای فعلی غرفهای را برای ارائه داروهای گیاهی اختصاص دهند که در حال حاضر این غرفهها وجود دارد و به این صورت احتیاجات مردم را برطرف میکند.
مژدهیآذر با تاکید بر اینکه ایجاد داروخانه گیاهی برای خود آنها صرفه اقتصادی نداشته و هزینههای این داروخانهها با فروش منحصرا داروهای گیاهی تامین نخواهد شد، ادامه داد: تضمینی وجود ندارد که این داروخانهها در آینده تبدیل به داروخانههای شیمیایی نشوند، زیرا مسوولان آن داروسازانی هستند که در داروهای شیمیایی نیز اطلاعات کلی دارند و اینها دولت را قانع خواهند کرد که داروهای شیمیایی را هم ارائه کنند در نتیجه نظام اقتصادی داروخانهداری که الان فلج است، فلجتر و زمینگیر خواهد شد و زمینه تخلفات نیز فراهم خواهد شد.
وی در پاسخ به اینکه در زمینه طرحهایی مثل الکترونیکی شدن نسخ که قرار است تا اواسط دیماه برای بیماران هموفیلی اجرایی شود،آیا داروخانهها آمادگی لازم را دارند، گفت: داروخانهها آمادگی لازم را پیدا میکنند و با کمک انجمن داروسازان و همکاری این انجمن با سازمان غذا و دارو این مساله حل شده و مشکلی ایجاد نمیشود.