کد خبر: ۴۵۷۵۸
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۱ - ۰۸ دی ۱۳۹۳ - 2014December 29
شفاآنلاین-دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی با بیان این‌که قدرت تولید در مقابل واردات در این صنعت بسیار کم است، از فروش تجهیزات پزشکی تولید ایران با برندهای اروپایی به کشورهای جهان سوم خبر داد.

به گزارش شفا آنلاین،رضا کمپانی با بیان این‌که 40 تا 50 درصد از نیاز بخش تجهیزات پزشکی کشور در داخل تولید می‌شود، اظهار کرد: بخش دیگر، واردات است که عمدتا مربوط به دستگاه‌های گران قیمت می‌شود.

  • وی با اشاره به واردات 832 میلیون دلار تجهیزات پزشکی در سال گذشته تصریح کرد: براساس تفسیر جهانی از وضعیت تجهیزات پزشکی، ایران در سطح دنیا مقام سی و هشتم در واردات دارد.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی افزود: اگر کالاهایی که اکنون در کشور تولید می‌شود قرار بود وارد شود، حجم واردات ایران به دو میلیارد دلار می رسید. در صورتی که در حال حاضر با حدود نصف این مبلغ تجهیزات پزشکی تولید می‌شود و به بخش خدمات می‌رسد؛ بنابراین نصف دیگر این مبلغ تبدیل به ارزش افزوده می‌شود.

صادرات 13 میلیون دلار تجهیزات پزشکی به 44 کشور دنیا

براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی، سال گذشته ایران 13 میلیون دلار تجهیزات پزشکی به 44 کشور دنیا صادر کرده است و به گفته کمپانی صادرات تجهیزات پزشکی به سه گونه انجام می‌شود؛ مورد اول اینکه ایران تجهیزاتش را با برند ساخت ایران به کشورهای دیگر ارسال می‌کند. در شرایط دوم کالا در کشور ما تولید و با نام شرکت اروپایی به کشورهای خارجی فروخته می‌شود و آن‌ها نیز این کالا را در کشور خود استفاده نمی‌کنند و با قیمت‌های چند برابر به کشورهای جهان سوم می‌فروشند.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی با بیان این‌که روش سوم ایجاد خط تولید در کشورهای دیگر است، اظهار کرد: در این روش قطعات ایرانی به کشورهای خارجی ارسال و در آنجا اسمبل می‌شود و نام شرکت خارجی روی آن حک می‌شود و در داخل همان کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کمپانی صنعت تجهیزات پزشکی کشور را یک صنعت نوپا و جوان دانست و گفت: این صنعت به طور رسمی حدود 16 سال است که به طور سیستماتیک شکل گرفته است. البته پیش از آن نیز ما تولیدات تجهیزات پزشکی داشتیم اما به صورت خیلی محدود این کار انجام می‌شد.

وی درباره مهمترین محصولات صادراتی ایران اظهار کرد: بالاترین ارزش صادراتی را در میان کالاهای این بخش، تجهیزات مانیتورینگ‌های اعلام علائم حیاتی بیمار و انکیباتورها دارند و پس از آن سیستم‌های گازرسانی و تخت های بیمارستانی بیشترین ارزش را به خود اختصاص می‌دهند.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی درباره کیفیت کالاهای تولید شده در ایران تصریح کرد: کالاهایی که در ایران تولید می‌شوند برای این که بتوانند نظر پزشکان را جلب کنند باید کیفیت خوبی داشته باشند که کالاهای ایرانی دارای این خصوصیت است.

کمپانی با بیان این‌که واردکنندگان به مراتب قدرت مالی بیشتری نسبت به تولیدکنندگان دارند، گفت: یک تولیدکننده باید شش تا هفت ماه منتظر تولید تجهیزات از مواد اولیه باشد. از سوی دیگر با توجه به برخی معافیت‌های گمرکی و تسهیلات ارزی به واردکنندگان تجهیزات پزشکی قیمت تولید حدود 50 درصد بالاتر از قیمت واردات یک دستگاه تمام می‌شود.

وی اظهار کرد: اگر این مسائل درست می‌شد جایگاه تجهیزات پزشکی ایران در حال حاضر بسیار بالاتر از وضعیت فعلی بود. چرا که توان ما در مقابله با واردات بسیار کم است؛ هر چند که ما در کشور هم قوانین تجارت و هم قوانین حمایت از تولید داریم اما به دلیل قوی بودن قدرت مالی واردکنندگان تولید بیشتر دچار مشکل می‌شود.

ایسنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: