کد خبر: ۴۴۶۸۷
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۹ - ۲۹ آذر ۱۳۹۳ - 2014December 20
شفاآنلاین-دبیر علمی انجمن جراحان پلاستیک ترمیمی چشم ایران گفت: یکی از علایم بارز بیماری‌های تیروئیدی (بویژه پرکاری تیروئید)، علایم چشمی این بیماری است که باعث ایجاد علایم و مشکلات متعددی با طیف بسیار گسترده در چشم می‌شود.

به گزارش شفا آنلاین،دکتر محسن بهمنی کشکولی منطقه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه بیماری‌های تیروئید از جمله اختلالات شایعی هستند که باعث مراجعه افراد به پزشک می‌شود، گفت: به طورعمده بیماری تیروئید دارای دو نوع علامت است که در درجه اول علایم به صورت کلی در بدن نمایان می‌شود و در بیماری پرکاری تیروئید منجر به بروز علایمی مانند تعریق زیاد و کاهش وزن می‌شود.

جانشین دبیرکل انجمن چشم پزشکی خاورمیانه و آفریقا در منطقه خاورمیانه گفت: یکی از علایم بارز بیماری‌های تیروئیدی (بویژه پرکاری تیروئید)، علایم چشمی این بیماری است که باعث ایجاد علایم و مشکلات متعددی با طیف بسیار گسترده در چشم می‌شود.

بهمنی کشکولی افزود: این علایم، از علامت جزئی مانند خشکی چشم، احساس ناراحتی چشم در زمان پلک زدن تا علایمی همچون بیرون زدگی و خیرگی چشم، پف پلک‌ها، قرمز شدن چشم و نهایتا در موارد شدیدتر باعث دوبینی و عدم استفاده مناسب از چشم (در زندگی روزمره) و درصدی باعث از بین رفتن دید، خشکی عصب و کوری می‌شود.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک چشم در خصوص علایم همراه با بیماری تیروئید چشمی، گفت: اگر بیمار مرد و سیگاری باشد، دارای دو عامل خطرزای بسیار مهم است. بنابراین اولین توصیه به بیماران این است که از کشیدن سیگار و حتی قرار گرفتن در معرض دود سیگار جدا اجتناب ورزند تا از تشدید علایم بیماری جلوگیری به عمل آید.

وی با اشاره به مطالعات انجام شده گفت: در این مطالعات به نکات جالبی دست یافتیم. یکی از موارد این بود که در بسیاری از بیماران، درگیری چشمی به صورت یکطرفه بود ولی چشم دوم در مراحل اولیه درگیری را نشان نمی‌دهد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: در این مطالعه تمام بیمارانی که علایم چشمی را به صورت یکطرفه و دو طرفه بروز می‌دادند، از نظر شدت، فعالیت بیماری و سن، جنس و بیماری‌های همراه مقایسه کردیم و به این نتیجه رسیدیم که در هر دو گروه ممکن است در سال‌های آتی علایم یک طرفه چشمی به صورت دو طرفه بروز کند.

بهمنی کشکولی یادآور شد: این بیماری توسط یک پزشک با هر نوع تخصص قابل کنترل نیست و به طور قطع باید دو یا سه پزشک بیمار را تحت کنترل داشته باشند. گاهی اوقات از نظر روانی، به یک متخصص روانپزشکی نیاز است.

دبیر علمی انجمن جراحان پلاستیک ترمیمی چشم ایران گفت: با توجه به اینکه بیماران تیروئیدی از نظر عمومی و سیستمیک دچار هیجان و اضطراب هستند داروهایی که مصرف می‌کنند، از نوعی است که باعث تشدید این نوع هیجانات می‌شود بنابراین ایجاد یک محیط روانی سالم در خانواده برای این افراد امری ضروری است. لذا به خانواده‌ها توصیه می‌شود بیماران تیروئیدی بویژه مبتلایان به تیروئید چشمی را بسیار تحت نظر داشته باشند.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک چشم خاطرنشان کرد: همکاران و بیماران توجه داشته باشند به هیچ عنوان منتظر بروز علایم تیروئید چشمی و شدت علایم نباشند تا پس از بروز علایم بیمار را ارجاع دهند؛ بلکه در مراحل اولیه بیماری و بلافاصله پس از تشخیص بیماری پرکاری تیروئید، ابتدا معاینه اولیه چشم انجام شود تا در صورت بروز تغییرات چشمی در آینده، چشم پزشک از درصد تغییرات ایجاد شده اطلاع کافی داشته باشد.

بهمنی کشکولی گفت: باید توجه داشت که بیماران به خصوص مبتلایان به پرکاری تیروئید، در مراحلی از بیماری، علایم چشمی شدت پیدا می‌کند، آن هم زمانی است که بیماران کاندید انجام عمل جراحی هستند. بنابراین باید برای پیشگیری از شدت یافتن بیماری، بیمار تحت نظر چشم پزشکی که در این زمینه کار می‌کند، باشد.

ایسنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: