شفا آنلاين-میگویند سونامی سرطان در شهرهای بزرگ مثل تهران در راه است اما اگر اين توصيهها را رعايت كنيد، ميتوانيد اميدوار باشيد كه نام شما در ميان آنها نخواهد بود.
برخي
از متخصصان و مسئولان، از نزديك شدن سونامي سرطان ميگويند و برخي ديگر
معتقدند گرچه آمار ابتلا به سرطان بالا رفته است اما نميتوانيم در مورد
آمدن اين سونامي ادعايي داشته باشیم. با اين وجود آمارهايي كه دكتر اسدالله
عليدوستي در افتتاحيه نهمين كنگره كلينيكال آنكولوژي اعلام كرده است، حاكي
از آن است كه فاجعه در چند قدمي ماست و هر روز كه ميگذرد، نزديكتر
ميآيد.
به گزارش شفا آنلاين،عليدوستي ميگويد حدود 60 درصد موارد جديد ابتلا به
سرطان در كشورهاي كمتر توسعهيافته بروز پيدا خواهد كرد و كشور ما هم از
موج سرطاني كه قرار است در جهان به راه بيفتد، بينصيب نخواهد ماند. به
بهانه همين ارقام و آمارها، نگاهي به يافتههاي پژوهشگران انداختيم. محققان
بر اين باورند كه با اصلاح سبك زندگي و تغذيه مناسب، ميتوان تا اندازه
زيادي غول سرطان را مهار كرد.
1. انگور قرمز بخوريداز
خواص ضدسرطاني انگور، بهويژه نوع قرمز آن هرچه بگوييم كم گفتهايم.
محققان معتقدند اين ميوه سرشار از آنتياكسيدانهايي است كه ميتوانند خطر
ابتلا به سرطان را پايين بياورند. از نظر پژوهشگران احتمال ابتلا به
سرطانهاي معده، پوست، كبد، غدد لنفاوي و سينه با مصرف انگور قرمز به شكل
قابل توجهي كمتر ميشود و گذشته از اين، رنگدانههاي موجود در اين ميوه
ميتواند سلامت پوست مصرفكنندگان را هم تامين كند. پس تا فصل انگور تمام
نشده، با كمك این میوه يك قدم براي كم كردن خطر سرطان برداريد.
2.سیر و پياز را فراموش نکنیداز
بوي پياز خام نترسيد و با غذايتان چند پر از آن را مصرف كنيد. از نظر
محققان پياز و موسير سرشار از آنتياكسيدان هستند و تركيباتي كه براي توقف
رشد سلولهاي سرطاني يا پيشگيري از اين بيماري مهلك لازم است را در خود
دارند. پس اگر با پياز خام ميانهاي نداريد، لااقل آن را كم تفت دهيد و در
غذايتان بريزيد.
از طرف ديگر، مصرف سير را هم فراموش نكنيد. به
گفته محققان سير يك داروي طبيعي ضد سرطان است. از نظر آنها مصرف مداوم سير
خطر ابتلا به سرطان كولون را تا 50 درصد كاهش ميدهد.
3. از گوشت قرمز فاصله بگيريدافرادي
كه هر روز حدود 150 گرم گوشت قرمز ميخورند، 13 درصد بيشتر از ديگران با
خطر مرگ بر اثر بيماريهاي قلبي يا سرطان روبهرو هستند. از نظر پژوهشگران
زناني كه پروتئين حيواني زيادي مصرف ميكنند، 70 درصد بيشتر از ديگران ممكن
است به مشكلات مربوط به غدد لنفاوي مبتلا شوند و آنهايي كه چربيهاي اشباع
شده در غذايشان به وفور ديده ميشود، تا 90 درصد با چنين خطري روبهرو
هستند. مصرف ماهي به جاي گوشت قرمز و استفاده از روغن زيتون به جاي كره و
روغنهاي آفتابگردان ميتواند تا اندازه زيادي اين خطر را كم كند.
4. كمتر كباب بخوريدهر
وقت ميخواهيد خودتان را تقويت كنيد، به جاي درست كردن شام سراغ كبابيها
ميرويد و دو سيخ كوبيده ميخوريد؟ محققان ميگويند اين بدترين راهي است كه
براي تقويت كردن خودتان انتخاب ميكنيد.
بررسيها نشان ميدهد مصرف
خوراكيهاي دودي و مواد غذايي كه روي آتش كباب ميشوند خطر ابتلا به سرطان
معده را بالا ميبرند. پس براي حفظ جانتان هم كه شده، خود را كمتر تحويل
بگيريد و از خير برنج دودي و كباب بگذريد.
5. 30 دقيقه قدم بزنيدكار
و خستگي را بهانه نكنيد و 30 دقيقه از هر روزتان را بدون فكر كردن به هيچ
چيز صرف قدم زدن كنيد. محققان ميگويند نشستنهاي مداوم ميتواند شما را به
جمع بيماران سرطاني وارد كند. بررسيهاي آنها نشان ميدهد زناني كه هر روز
30 تا 40 دقيقه راه ميروند، كمتر با خطر ابتلا به سرطان سينه روبهرو
ميشوند.
گذشته از اين، آنها فشار خون و سطح كلسترول پايينتري هم
دارند و از آنجا كه هورمونهايشان هم تنظيم ميشود، در كنار سرطان خطر
ابتلا به بسياري از بيماريهاي ديگر را هم پشت سر ميگذارند.
6. چيپس و پنير ممنوعوقتي
غذاها در درجه حرارت بالا سرخ يا بو داده ميشوند، تركيبي سرطانزا به نام
آكريلآميد از آنها آزاد ميشود كه ميتواند بدن شما را هم دستخوش تغييرات
شيميايي كرده و سلامت شما را به شكل قابل توجهي تهديد كند. بررسيهاي
محققان نشان ميدهد كه آزاد شدن اين ماده، ميتواند افراد را با خطر ابتلا
به انواع مختلفي از سرطان روبهرو كند، پس به جاي سيبزميني سرخشده و
چيپس، پوره سيبزميني بخوريد.
7. در آرايشگاه مانيكور نكنيدمحققان
ميگويند كارهاي به ظاهر سادهاي كه آرايشگران انجام ميدهند ميتواند شما
را با خطر سرطاني شدن روبهرو كند. يكي از اين كارها، خشك كردن لاك با كمك
دستگاه است. حتما ديدهايد در سالنهاي آرايشي براي زودتر خشك شدن لاك از
دستگاههايي كه با نور اين كار را انجام ميدهند استفاده ميكنند. خوردن
همان نور به دستان شما كافي است تا با خطر ابتلا به سرطان پوست روبهرو
شويد.
8. آسپرين بخوريداگر
پزشك به شما خوردن آسپرين را توصيه كرده، از مصرف كردنش اجتناب نكنيد.
محققان ميگويند زناني كه هر روز يك عدد آسپرين ميخورند، كمتر از ديگران
با خطر ابتلا به سرطان تخمدان روبهرو ميشوند. البته بهخاطر چنين
يافتهاي خودسرانه سراغ مصرف اين دارو نرويد. اگر بدن شما براي تنظيم
فعاليتهايش به آسپرين نياز نداشته باشد، مصرف آن احتمال از دست دادن
جانتان را بيشتر ميكند.
9. شير بنوشيدبررسيهاي
تازه نشان ميدهد مصرف كلسيم ميتواند خطر ابتلا به سرطان كولون را بهشدت
كاهش دهد. از نظر محققان 700ميليگرم كلسيم روزانه، 45 درصد احتمال ابتلا
به اين سرطان را در مصرفكنندگانش كاهش ميدهد. البته محققان ميگويند براي
اينكه از اين فايده شير بهرهمند شويد و در كنارش زياني به بدنتان
نرسانيد، بايد نوع كمچرب آن را ميل كنيد.
10. بيشتر بايستيد؛كمتر بنشينيدمحققان
ميگويند كساني كه در طول روز بيشتر در حالت نشسته قرار دارند و ميانهاي
با ايستادن ندارند، 24 درصد بيشتر از ديگران در معرض ابتلا به سرطان روده
بزرگ و سرطان آندومتر قرار دارند. محققان در بررسيهاي ديگرشان دريافتهاند
كساني كه بيننده حرفهاي تلويزيون هستند، در مقايسه با آنهايي كه اهل
تماشاي برنامههاي تلويزيوني نيستند، 54 درصد بيشتر با خطر ابتلا به سرطان
روده بزرگ روبهرو ميشوند. آنها توصيه ميكنند براي كم كردن خطر ابتلا به
سرطان، در هر ساعت چند بار از سر جايتان بلند شويد و حتي اگر كاري براي
انجام دادن نداريد، چند قدمي راه برويد.
11. اتاق خوابتان را تاريك كنيدشما
هم از آن دسته آدمهايي هستيد كه وقت خوابيدن چراغ خواب را روشن
ميگذارند؟ از نظر محققان اين عادت تنها احتمال چاق شدنتان را بيشتر
نميكند بلكه بر اساس بررسيها قرار گرفتن در معرض نور در زمان خواب خطر
ابتلا به سرطان تخمدان و سینه در زنان را افزايش میدهد. نور شبانه توليد
طبيعي ملاتونين در بدن را سركوب ميكند و براساس پژوهشها خطر ابتلا به
سرطان سینه در زناني كه سطح ملاتونينشان پايين ميآيد، بيشتر از زنان ديگر
است.
12. سونامي سرطان در راه است؟رئيس
نهمين كنگره كلينيكال آنكولوژي ميگويد سالانه ۱۰۰ هزار مورد جديد سرطان
در كشور بروز ميكند. به گفته دكتر اسدالله عليدوستي مردان سهبرابر بيشتر
از زنان در معرض ابتلا به سرطانهاي دستگاه گوارش قرار دارند و بيش از نيم
ميليون نفر با آگاهي از اينكه سرطان دارند در كشور زندگي ميكنند. او
ميگويد، طبق آمارهاي بينالمللي سرطان از شايعترين بيماريهاي جهاني در
دهههاي آينده خواهد بود و انتظار ميرود تعداد موارد شديد سرطاني در سال
2020 به 15 ميليون نفر افزايش پيدا كند.
13. هر روز آبميوه ننوشیدميخواهيد
سلامتتان را تضمين كنيد و به خاطر همين صبحتان را با يك ليوان آبميوه
شروع ميكنيد و در ميان روز هم چند ليوان ديگر از اين عصاره مينوشيد؟
محققان ميگويند همين تلاش براي حفظ سلامت ميتواند به قيمت جان شما تمام
شود. از نظر آنها مصرف بيش از اندازه نوشيدنيهاي شيرين تنها خطر ابتلا به
ديابت و چاقي را بيشتر نميكند بلكه كساني كه زياد نوشابه يا ديگر
نوشيدنيهاي پر از قند را مصرف ميكنند، 87 درصد بيشتر از ديگران با خطر
ابتلا به سرطان آندومتر روبهرو ميشوند. پس به جاي آبميوه، خود میوه را
مصرف كنيد.
14. هر روزآرتيشو بخوريدآرتيشو
يا كنگر فرنگي، يك گياه ضد سرطان ديگر است كه بايد حتما در وعدههاي غذايي
شما حاضر شود. اين سبزي پرخاصيت نهتنها مانع ابتلای شما به سرطان پوست
ميشود بلكه در صورت دچار شدنتان به اين بيماري، امكان رشد و تكثير
سلولهاي سرطاني را هم كمتر ميكند. محققان ميگويند براي دريافت بيشترين
فايده از اين گياه، آن را حدود 40 دقيقه بخارپز كرده و سپس نوش جان كنيد.
آرتیشو را هم میتوانید در سالادها و هم در غذاهایتان به عنوان یک گیاه
پرخاصیت و خوشمزه به کار ببرید.
15. گوشت را آبپز كنيدفكر
سرخ كردن گوشت در درجه حرارت بالا را از سرتان بيرون كنيد. محققان
ميگويند قرار دادن گوشت در معرض حرارت بالا، تغييراتي را در تركيبات آن به
وجود ميآورد كه احتمال مبتلا شدنتان به سرطانهاي روده بزرگ، سینه،
پروستات و غدد لنفاوي را بالا ميبرد. به گفته پژوهشگران دانشگاه
مينهسوتا، مصرف گوشتي كه در اين شرايط پخته شده و قسمتهايي از آن هم
سوخته است، خطر دچار شدن به سرطان پانكراس را تا 60 درصد افزايش ميدهد.
پس حتی اگر طعم گوشت سرخ شده یا کبابی را ترجیح میدهید، بهخاطر
سلامتیتان بیخیال مصرف آن شوید.
16. بروكلي بخارپز بخوريدكلمها
بهترين داروهاي پيشگيري از سرطان هستند و در ميان آنها كلم بروكلي به ویژه
اگر بخارپز شده باشد، نقش ويژهاي در مبارزه با اين بيماري همهگير را
بازي ميكند. پس براي حفظ سلامتتان و جنگيدن با سرطان، هر روز مقداري از
آن را بهعنوان دورچين غذايتان سر سفره بياوريد. محققان ميگويند
كلمدوستها كمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان كليه قرار دارند.
17. چاي سبز بنوشيدشايد
تا چند سال پيش استفاده از چاي سبز چندان متداول نشده بود اما با گسترش
پژوهشها در مورد آن و رواج مصرف کردنش، ثابت شد مصرف روزانه چاي سبز
ميتواند خطر ابتلا به سرطانهاي سینه، تخمدان، روده بزرگ، پروستات و ريه
را كاهش دهد. اين چاي سرشار از آنتياكسيدان است و پژوهشگران توصيه ميكنند
هر روز يكي، دو فنجان از آن را ميل كنيد.
آفتاب بگيريم يا نگيريم؟نور
خورشيد، شمشير دولبه است؛ هم ميتواند خطر ابتلا به سرطان را از شما دور
كند و هم ميتواند شما را به جمع سرطانيها وارد كند. پس نه از آن بپرهيزيد
و نه در بهره گرفتن از اين نور زيادهروي كنيد.
18. پوستتان را برنزه نكنيدحرف
تازهاي نيست اما هرچه در مورد يافتههاي پژوهشگران در اين مورد ميگوييم،
باز هم به خرج خيليها نميرود و با آمدن تابستان خود را با آفتاب گرفتن
برنزه ميكنند و در زمستان سراغ سولاريوم ميروند. محققان ميگويند برنزه
كردن بيشتر از آنچه فكرش را ميكنيد خطر ابتلا به سرطان پوست را بالا
ميبرد و استفاده از اسپريهاي اوتوبرنز به جاي آفتاب گرفتن هم اين خطر را
بهطور كامل از بين نميبرد.
19. هر روز 15 دقيقه آفتاب بگيريدگفتيم
برنزه كردن حتي با نور خورشيد هم ميتواند خطر ابتلاي شما به سرطان پوست
را چندبرابر كند اما اين ادعا به معني آن نيست كه بهطور كامل با نور
خورشيد خداحافظي كنيد. محققان ميگويند براي حفظ سلامتتان و كم كردن خطر
ابتلا به سرطان، هر روز 15 دقيقه خود را در معرض آفتاب قرار دهيد. بررسيها
نشان ميدهد كمبود ويتامين D منشا ابتلا به بسياري از سرطانهاست.
20. ضد آفتاب مصرف كنيدكرمهاي
ضدآفتاب تنها محصولات آرايشي ولوكس نيستند و تنها به درد خانمها
نميخورند. از نظر محققان همه بايد از اين كرمها براي دفع اشعههاي مضر
استفاده كنند و با اين راه خطر ابتلا به سرطان پوست را پايين بياورند.
متخصصان ميگويند ضد آفتابهايي كه 30spf و بالاتر دارند، بهترين گزينه
هستند و براي كودكانتان هم بهتر است با كمك يك متخصص پوست، ضد آفتاب مناسب
را انتخاب كنيد.
سیب سبز