شفاآنلاین-متخصص کلیه و مجاری ادرار مشکلات هورمونی مادر در دوران بارداری و ناکافی بودن هورمونهای جفتی مادر در گردش خون جنین را از عوامل افزایش خطر ناباروری نوزاد معرفی کرد.
به گزارش شفا آنلاین،علی حمیدی مدنی متخصص کلیه و مجاری ادرار درباره علل بروز عارضه بیضه نزول نکرده گفت: مشکلات هورمونی مادر در دوران حاملگی و به عبارتی کاهش هورمون لازم از جفت که مشابه هورمون تولید شده در بیضه است و تنبل بودن بیضهها از ابتدا از عوامل بروز عارضه بیضه نزول نکرده است.
وی افزود: ناکافی بودن هورمونهای جفتی مادر در گردش خون جنین نیز یکی دیگر از عوامل افزاینده ریسک ابتلا به این بیماری است و قابل پیشگیری نیست.
حمیدی مدنی با تأکید بر لزوم درمان این عارضه تا پایان یکسالگی گفت: برخی گمان میکنند بیضه نزول نکرده در سن بلوغ بجای خود بازخواهد گشت در حالی که احتمال این رویداد فقط یک دهم درصد است. بنابراین از دست دادن زمان که منجر به از بین رفتن سلولهای زایا در داخل بیضه میشود به هیچ وجه منطقی نیست.
این متخصص کلیه و مجاری ادرار گفت: در صورت تحلیل رفتن بیضه نیز معمولاً از خارج کردن آن خودداری میکنیم چرا که با وجود از بین رفتن قدرت باروری، این بیضه هنوز توانایی هورمونسازی را خواهد داشت مگر اینکه این بیضه به طور کامل از بین رفته باشد.
وی درباره عوارض عمل جراحی بیضه نزول نکرده تاکید کرد: اگر این عمل با رعایت تمام ظرافتها صورت گیرد نه تنها هیچ عوارضی در پی نخواهد داشت بلکه قدرت باروری آنها را نیز حفظ خواهد کرد اما اگر ظرافتها رعایت نشود طبیعتاً به شریان و ورید بیضه که بسیار حساس است آسیب وارد خواهد شد.
حمیدی مدنی افزود: اگر به لولهای که باید اسپرم را هدایت کند آسیب وارد شود در این صورت تنها توانستهایم بیضه را سالم نگاه داشته اما مسیر حرکت اسپرم را سد کردهایم.
این متخصص کلیه و مجاری ادرار گفت: چنانچه در هنگام این عمل به شریان و ورید بیضه آسیب وارد شود بیضه تغذیه نشده و تحلیل میرود و تا هنگام تشخیص این موضوع بیضه از بین خواهد رفت بنابراین جراحی حتماً باید توسط یک اورولوژیست مسلط به آناتومی منطقه مورد نظر انجام شود.
وی به پدران و مادران توصیه کرد: پدر و مادر باید با آگاهی از این بیماری فرزندان خود را معاینه کنند و پزشکان نیز باید این عارضه را در معاینه عمومی مدنظر قرار دهند تا از بروز آسیبهای همیشگی پیشگیری شود.
حمیدی مدنی درباره تفاوت کارکرد دو بیضه نیز گفت: همچنان که از نظر شرعی دیه بیضه چپ بیش از بیضه راست است، بیضه سمت چپ در عین گرفتن خون کمتر، عملکرد بهتر و بالاتری دارد و از نظر جنین شناسی و آناتومیک طوری ساخته شده است که توان بیشتری دارد، بنابراین ارزش بیضه سمت چپ به مراتب بیش از راست است.
فارس