به عنوان مثال، شیوع پدیده چاقی مفرط که در سال 1912 میلادی موجب نگرانی شده بود اکنون به وقوع پیوسته و رشد امید به زندگی در سراسر جهان متوقف شده است و حتی ممکن است روند عکس نیز به خود بگیرد. پس در صورتی که بخواهیم بهبود وضعیت سلامت بشر ادامه یابد، نظامهای پزشکی و سلامت جهان باید حقایق جدید را بپذیرند و خود را برای شرایط و امراض جدید آماده کنند.
به نقل از پایگاه اینترنتی ووکس، در بسیاری از جنبهها نظامهای سلامت ما تنها در مقابله با بیماریهای پیشین کاملا مجهز و مناسب هستند در حالی که در برابر بیماریهای جدید کارآمد نیستند. پس باید نظامهای سلامتی خود را مطابق با بیماریهای جدید تطبیق دهیم. بیماریهایی که نمیتوان آنها را به شیوه مولکولی کاهش داد و از نواقص علم پزشکی برای درمان رنج میبرند. در واقع بیماری یک دامنه پیچیده از تجربیات بشری شامل توصیف، توقعات و مفاهیم است. پزشکان باید متوجه این پیچیدگی برای ارائه فرضیه، اقدامات لازم و سیستمهای پزشکی مناسب برای تشخیص و درمان بیماریهای جدید باشند.
بنابر اعلام این مجله پزشکی، قاتلان اصلی بشر در قرن حاضر به ترتیب شامل بیماریهای قلبی، سرطان، بیماریهای غیرعفونی مجاری تنفسی، بیماریهای عروقی، تصادفها، آلزایمر، دیابت، نفریت (التهاب کلیه)، ذاتالریه یا آنفلوآنزا و خودکشی میشوند در حالی که در قرن گذشته انسانها بیشتر قربانی عواملی نظیر ذاتالریه یا آنفلوآنزا، سل، عفونتهای معده و روده و همچنین دیفتری یا کهولت سن میشدند.