شفا آنلاين-رنگ لب هم مانند رنگ پوست در همه انسانها بهصورت ذاتي متفاوت است و ميتواند به رنگ قرمز و صورتي، حالا کمي پررنگتر يا کمرنگتر، باشد. در اين ميان برخي بيماريها و اختلالهاي داخلي ميتواند رنگ لب را تغيير دهد.
دکتر ايرج خسرونيا/متخصص بيماريهاي داخلي، رئيس انجمن متخصصان داخلي ايران
به گزارش شفا آنلاين،مهمترين دليل تيرگي لب در انسانها مشکلات داخلي و بيماريهايي است که در آن سلولهاي بدن با کمبود اکسيژن مواجه ميشوند. تيرگي لب در افرادي که به بيماريهاي پيشرفته قلبي- ريوي مبتلا هستند، افرادي که دچار مسموميت ناشي از گازهاي سمي ميشوند، بهطوري که به سلولها اکسيژن نميرسد يا در اصطلاح خفه ميشوند و همينطور افرادي که از سيگار يا قليان به مدت طولاني استفاده ميکنند زياد ديده ميشود.
يکي از علائم کمخوني هم کمرنگ شدن بافت ملتحمه زير چشم است يعني رنگ صورتي يا قرمز کمرنگ ملتحمه به سفيدي تبديل ميشود و در کمخونيهاي شديد لبها تيرهرنگ ميشوند چون هموگلوبيني براي حمل اکسيژن خون وجود ندارد. البته براي قطعي شدن تشخيص کمخوني، بيمار بايد آزمايش خون بدهد تا سطح هموگلوبين و آهن خونش بررسي شود. خانم سميرا بهتر است حتما به پزشک مراجعه کنند تا بررسي دقيقتري برايشان انجام شود. البته بعضي از نژادها ارثي رنگ لب تيرهاي دارند و از نظر پزشکي نميتوان کاري برايشان انجام داد اما بايد خيالمان از سلامت فرد مطمئن شود.
نگاه متخصص بيماريهاي پوست و مو
دکتر سيدمسعود داوودي/دانشيار دانشگاه علوم پزشکي بقيها...
تاثير بيماريهاي پوستي بر رنگ لب
از بيماريهاي پوستي كه ميتواند باعث تيرگي لب شود، ميتوان به بيماري ليکنپلان اشاره کرد که گاهي علاوه بر پوست، لب را هم گرفتار ميکند. اين ضايعات معمولا به رنگ بنفش تيره و با خارش تواماند. ليكنپلان بيمارياي مزمن است و اغلب بعد از مدتي از بين ميرود اما ممکن است بعد از بين رفتن ضايعات، رنگي تيره و کبود در پوست يا لب ايجاد شود، اما کبودي در لب، ناشي از بيماري ليکنپلان تفاوت اساسي با کبودي لب در اثر کمبود اکسيژن در بدن دارد زيرا نواحي تيرهرنگ ناشي از بيماري ليکنپلان در تمام سطح لب ديده نميشود و به شکل لکههاي بزرگ و کوچک روي آن مشهود است. حساسيت دارويي هم در برخي بيماران، باعث تيرگي لب ميشود ولي با قطع دارو رنگ لب به حالت طبيعي بازميگردد. افرادي که حساسيت دارويي دارند، اگر به اشتباه مصرف دارو را از سر گيرند، دوباره دچار کبودي لب خواهند شد. خالهاي مادرزادي روي لب هم باعث تيرگي ميشوند اما اين نوع تيرگي از زمان کودکي و نوزادي وجود دارد و خانم سميرا چيزي درباره زمان شروع تيرگي لبشان نگفتهاند و توصيه ميکنم معاينه و بررسي شوند شايد مشکل داخلي درميان باشد.
نگاه متخصص بيماريهاي پوست و مو
دکتر مجتبي اميري/عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي بقيها...
خشکي لب باعث کبودي لب ميشود
لب، مرز بين پوست طبيعي صورت و مخاط داخل دهان است. لايه شاخي که در پوست انسان وجود دارد، روي لب ديده نميشود بنابراين عروق زيرپوستي اکسيژندار که به رنگ قرمز روشن است، واضحتر ميشود به همين دليل پوست لب قرمز به نظر ميرسد.
برخي افراد ذاتا پوست لبشان خشک است که خشکي پوست باعث تيرگي لب خواهدشد. بيماري شايع ديگر، بيماري درماتيت آتوپيک است که اين بيماري نيز بهصورت خشکي پوست يا لبها نمايان ميشود و همانطور که اشاره شد، خشکي پوست باعث تيرگي لب و از بين بردن لطافت آن ميشود.
بيماري ديگر گرانولوماتوز لبي است که علامت اصلي آن تورم عودکننده لب و تغيير رنگ آن است.
اگر ضايعه ثانويه پوستي، مصرف دارو، زمينه بيماري درماتيت آتوپيک وجود نداشته باشد و قوام لب هم طبيعي باشد، احتمال بيماريهاي پوستي رد ميشود. در غير اين صورت با درمان بيماري پوستي کبودي نيز خودبهخود برطرف خواهدشد. خشکي لب را ميتوان با تجويز کرمهاي نرمکننده برطرف کرد.
سلامت