شفاآنلاین-رئیس هیأت مدیره انجمن صرع ایران با اعلام اینکه هر بیمار مبتلا به «صرع مقاوم به درمان» ماهیانه یک میلیون تومان هزینه دارو دارد، گفت: در تلاشیم که این بیماری را در ردیف بیماریهای خاص قرار دهیم.
به گزارش شفا آنلاین، به نقل از روابط عمومی انجمن صرع ایران، کورش قرهگزلی متخصص مغز و اعصاب درباره قرار گرفتن این بیماری در ردیف بیماری های خاص گفت: در تلاش هستیم که بیماری «صرع مقاوم به درمان» را در ردیف بیماری های خاص قرار دهیم،در همین راستا جلساتی برگزار شده است که افراد مبتلا به این بیماری را جزو بیماران خاص قرار دهیم تا بتوانند خدمات مناسب درمانی دریافت کنند.
وی گفت: این طرح تا به حال باید تصویب می شد، اما به خاطر مسائل کمبود بودجه در مرحله کارشناسی باقی مانده است که امیدواریم در آینده ای نزدیک این اتفاق بیافتد.
این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: حدود 70 تا 80 درصد از داروهای مربوط به صرع درکشور تولید میشود ولی بیماران «صرع مقاوم به درمان» نیازمند این هستند که برای دریافت داروهای جدید با مجامع بینالمللی در ارتباط باشیم. بنابراین با توجه به اینکه داروهای جدید گران هستند، لازم است که افراد مبتلا به این بیماری توسط متخصصان شناسایی و به بیمارستان دانشگاه های علوم پزشکی معرفی شوند تا داروهای جدید برایشان تجویز شود.
وی در خصوص متوسط هزینه ای که یک بیمار مبتلا به صرع برای درمان باید بپردازد، گفت: بیماران مبتلا به صرع متوسط 100 تا 200 هزار تومان در ماه باید هزینه کنند، اما بیماران مبتلا به "صرع مقاوم به درمان" هزینه درمانشان بیش از یک میلیون تومان در ماه است.
رئیس هیئت مدیره انجمن صرع با توصیه به نزدیکان افراد مبتلا به صرع در هنگام تشنج این بیماران گفت: مهمترین مسئله حفظ خونسردی است، همچنین اگر بیمار دچار تشنج شد چیزی در دهانش قرار ندهند و وی را در جای نرم به سمت چپ با سر رو به پایین بخوابانند تا ترشحات از دهانش خارج شود.
قرهگزلی درباره کنترل این بیماری گفت: خواب مناسب و کنترل استرس در زندگی عمدهترین راه های کنترل این بیماری است . همچنین اگر بیمار احساس میکند که مصرف غذایی خاص در تشدید بیماری اش موثر است باید از خوردن آن پرهیز کند.
وی رژیم غذایی را در کنترل صرع چندان موثر ندانست و عنوان کرد: گاهی اوقات بیماران متوجه میشوند که برخی غذاها ممکن است در تشدید یا کنترل بیماری موثر باشد که باید به این نکات توجه داشت. در طب سنتی اشاره شده است که غذاهای سرد برای صرع مضر و غذاهای گرم مثل عسل برای صرع مفید است.
این متخصص مغز و اعصاب علل بروز چنین بیماری را متنوع دانست و گفت: ممکن است این بیماری از زمان نوزادی با عفونتهای مغزی که بسیار شایع است آغاز شود. گاهی وارد شدن صدماتی به مغز و همچنین تومورهای مغزی و هر عاملی که باعث صدمه مغزی شود ممکن است باعث بروز صرع شود.
وی در پایان نشانه های بروز صرع در نوزادان را خیره شدن بیش از حد نوزاد و همچنین حرکتهای نامتعادل و غیر متعارف در دست و پای نوزادان دانست.
یازدهمین کنگره بین المللی انجمن صرع ایران در راستای تبادل تجربیات و ارتقاء هرچه بیشتر سطح دانش در زمینه صرع از 8 الی 10 بهمن در سالن همایش های رازی برگزار خواهد شد که از پژوهشگران درخواست می شود، خلاصه مقالات خود را حداکثر تا تاریخ 15 آبان سال جاری به دبیرخانه این کنگره ارسال نمایند.
محورهای اصلی یازدهمین کنگره بینالمللی انجمن صرع ایران، پاتولوژی و پاتوفیزیولوژی صرع، pitfall های تشخیص در صرع، بررسی های پاراکلینیک، جنبه های روانی-اجتماعی صرع، توانبخشی، درمان دارویی، فارماکولوژی بالینی در صرع، صرع اطفال، سایکولوژی و صرع، درمان جراحی، داروهای ضد تشنج، روش های پیشگیری از صرع، کاربردهای MEG در صرع، صرع super status، صرع و تغذیه، تشخیص و درمان صرع در بخش های مراقبت ویژه است.