شفا آنلاين -مدیرکل سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تدوین سند برنامه فعالیت فیزیکی دانش آموزان خبر داد و گفت: این سند با رویکرد کاملا بومی و برحسب شرایط مناطق جغرافیایی و وضعیت هر استان تدوین خواهد شد
به گزارش شفا آنلاين، علی سنگی با بیان اینکه هر استان ممکن است برای انجام فعالیتهای فیزیکی در بین دانشآموزان امکانات متفاوتی داشته باشند، اظهار داشت: این برنامه در حال حاضر در استان اصفهان بر حسب سن، جنس و وضعیت جسمانی به صورت پایلوت انجام میشود.
۱۹ درصد دانش آموزان چاقی شکمی دارند
وی افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هر دو سال یک بار مطالعهای را به عنوان «نظام مراقبت، رفتارهای مخاطره آمیز، سلامت در کودکان و نوجوانان ایرانی» برای گروههای سنی ۶ تا ۱۸ سال اجرا میکند.
وی با بیان اینکه آخرین مطالعه مربوط به سالهای ۹۰ و ۹۱ است، گفت: ۱۳ هزار و ۴۸۶ دانش آموز در این مطالعه شرکت کردند و مشخص شد ۱۹ درصد دانش آموزان چاقی شکمی داشتند که ۲۱ درصد از این موارد در شهرها و ۷.۱۲درصد در روستاها گزارش شده است.
سنگی ادامه داد: بر اساس این مطالعه، چاقی شکمی در پسرها ۱. ۲۰درصد و در دخترها ۶.۱۷درصد بوده است همچنین میزان کم وزنی در همین گروه سنی ۱۲ درصد برآورد شده است.
وی با بیان اینکه ۲۱.۲درصد دانش آموزان دچار اضافه وزن و چاقی هستند، ابراز داشت: از این میزان ۹.۵ درصد دانش آموزان دچار اضافه وزن و ۷.۱۱درصد نیز چاق بودهاند.
مدیرکل سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت تصریح کرد: شیوع اضافه وزن در مناطق شهری ۶. ۱۰درصد و شیوع چاقی ۱. ۱۳درصد است.
تدوین ۳ کتاب آموزشی برای دانش آموزان
سنگی در ادامه در مورد اقدامات انجام شده برای خود مراقبتی دانشآموزان گفت: ۳ کتاب آموزشی در حوزه تغذیه سالم، سلامت روان و فعالیت فیزیکی تدوین شده که با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش قرار است جزو مباحث کمک درسی در مدارس استفاده شود.
وی خاطرنشان کرد: در مرحله بعد در نظر داریم با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش نکات آموزشی خودمراقبتی را در قالب کلاسهای آموزشی برای والدین برگزار کنیم.