به گزارش شفا آنلاین،سرتیپ دوم دکتر سید محمدرضا سید احمدیان احمدیان با بیان اینکه پزشکانی که فرسودگی شغلی بالایی دارند بیشتر مرتکب خطاهای پزشکی میشوند اظهارکرد: برنامه های مدیریت استرس از ریلکسیشن گرفته تا درمانهای شناختی رفتاری و بیمار محور درمانی در پیشگیری و درمان فرسودگی شغلی موثر است اما کافی نیست.
معاون بهداشت، امداد و درمان ناجا ادامه داد: مداخلات کاهش استرس مبتنی بر ذهن، اثر موثری بر کاهش استرس روانی دارد و به طور قابل توجهی موجب افزایش کیفیت و رضایت پزشکان از زندگی میشود.
احمدیان ادامه داد: چند مطالعه کوچک نشان داده، جلسات گروهی آموزش پزشکان در مورد نحوه رویکرد بیمار محور با تمرکز خاص بر روابط دکتر - بیمار به عنوان یک استراتژی شایع درمانی که باعث کاهش استرس نشانههای فرسودگی شغلی میشود؛ شناخته شده است. ورزش علاوه بر اینکه می تواند سطح اضطراب و علائم خستگی را کاهش دهد، منجر به ارتقای جسمی و رفاه روانی کارکنان بهداشتی درمانی شود.
وی همچنین یادآورشد: ترکیب مداخلات فردی سازمانی میتواند تاثیر خوبی در کاهش نمرات فرسودگی شغلی در میان پزشکان داشته باشد.
معاون بهداشت، امداد و درمان ناجا یادآور شد: اقدامات چند بعدی شامل تغییرات در عوامل محیطی کار همراه با برنامههای مدیریت استرس که به افراد میآموزد چگونه به مقابله بهتر با حوادث استرس زا بپردازد، راه حل امیدوار کنندهای برای مدیریت فرسودگی شغلی است.
این روانشناس بالینی تاکید کرد: هر چند مطالعات دقیقی برای اثبات این موضوع
انجام نشده است اما پژوهشهای بیشتر با هدف قرار دادن دانشجویان پزشکی،
دستیاران و پزشکان در جهت بهبود سلامت روانی، شغلی و همچنین کیفیت مراقبت
ارائه شده به بیماران مورد نیاز است.
ایسنا