کد خبر: ۳۹۱۶۲
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۰ - ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - 2014November 01
شفاآنلاین-براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، میانگین طول عمر در جهان رو به افزایش است به‌گونه‌ای که افراد با رعایت صد توصیه جادویی می‌توانند به صد سالگی برسند.



فرض کنید بعد از یک روز کاری سخت و پرمشغله و کلی سر و کله زدن با کارمندان و مشتریان، ماشین خود را روشن می کنید تا به خانه برگردید، اما ترافیک سنگین خیابان، آن قدر عصبانی تان می کند که مدام با دست روی فرمان ماشین می کوبید و فریاد می زنید.

گاهی هم دست تان را روی بوق گذاشته و می خواهید هر طور شده و از هر راهی از ترافیک فرار کنید. تازه این بخشی از داستان است.

وقتی به خانه می رسید با کلی عصبانیت در را به هم می کوبید و بر سر همسر و فرزندتان هم داد می زنید، اما بدانید که عصبانیت نه تنها موجب ناراحتی اطرافیان تان می شود، بلکه می تواند سلامت شما را به شدت تهدید کند و مانعی برای صد ساله شدن تان باشد.

بر اساس بررسی های اخیر پژوهشگران آلمانی افرادی که قادر به کنترل خشم خود نیستند دو برابر بیشتر از دیگران دچار سکته می شوند و به طور میانگین شش تا هشت سال کمتر عمر می کنند البته متخصصان بر این باورند که دلایل بیشتر عصبانیت ها و خشمگین شدن ها به خودمان بر می گردد، اما با تمرین می توان خشم را تا حد زیادی مدیریت کرد.

مثلا زمانی که به حد انفجار خشمگین شدید، پیش از انجام هر کاری نفس های عمیق بکشید و آرام تا ده بشمارید. این زمان چند ثانیه ای موجب تخلیه هیجان شده و باعث می شود خون بیشتری به مغز برسد.

همچنین یادتان باشد در حالی که در اوج خشم به سر می برید هیچ گفت وگوی منطقی و عاقلانه ای را درک نخواهید کرد.

پس از فرد یا موضوعی که باعث عصبانتی تان شده، فاصله بگیرید و بعد از این که آرام شدید بحران را حل کنید.

از آنجایی هم که خشم موجب افزایش دمای بدن می شود، شستن دست و صورت با آب خنک و همچنین یک دوش آب سرد تا حد زیادی از شدت عصبانیت می کاهد.

اصلاح یک باور نادرست

خیلی ها می گویند بیرون ریختن غضب و خشم همیشه بهترین راه برای فروکش شدن عصبانیت و آرام شدن است در حالی که این کار نه تنها مشکلات را حل نمی کند، بلکه باعث می شود شرایط به بدترین وضع ممکن تغییر شکل دهد حتی این کار می تواند روابط بین افراد را بدتر کند و حرمت ها را از بین ببرد.

بعد از این که عصبانیت تان فروکش کرد با خود فکر کنید این عصبانیت چه فوایدی برای من و فرد مقابل داشت؟ آسیب ها و اثرات منفی آن روی من و دیگری چه قدر بود؟ آیا مشکل را برطرف کرد؟ بعد از پاسخگویی به این پرسش ها از خشمگین شدن خودتان خجالت می کشید و پشیمان خواهید شد البته برخی چیزها را نمی توان تغییر داد.

گاهی باید به جای عصبانی شدن شرایط را پذیرفت و با آن سازگاری پیدا کرد. در این صورت لازم است شیوه های مقابله با مشکلات را یاد بگیرید و با آنها سازگار شوید.

جام جم

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: