به گزارششفا آنلاين،خوشنودی افزود: متأسفانه بسیاری از این علائم شبیه به علائم سرماخوردگی است و اکثر افراد فکر میکنند به دلیل سردی هوا دچار سرماخوردگی شدهاند و سعی در خوابیدن میکنند، در صورتی ابتلای تمام افراد خانواده به علایمی شبیه به آنفلوآنزا، بروز مسمومیت در افراد را نشان میدهد.
خوشنودی تصریح کرد: سردرد، ضعف جسمانی، سرگیجه و بی قراری، تهوع و استفراغ، خمیازه کشیدن بیش از حد، کاهش دید از علایم عمومی مسمومیتها هستند که چنانچه افراد در این مرحله متوجه چنین علایمی شدند، با خارج شدن از فضای آلوده میتوانند از پیشرفت مسمومیت پیشگیری کنند.
وی در مورد پیشگیری از این مسمومیت گفت: بهترین روش به منظور پیشگیری از مسمومیت با گاز منوکسیدکربن رعایت نکات ایمنی در نصب و استفاده از وسایل گازسوز و سوختهای فسیلی است و استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد در پیشگیری از این مسمومیت از اهمیت بالایی برخوردار است. بخاریهای بدون دودکش به هیچ عنوان از تولید گاز CO جلوگیری نمیکند.
کنترل و انسداد منافذ مسیر دودکش قبل از راهاندازی بخاری و آبگرمکن، دقت و توجه به داغ بودن دودکش در هنگام روشن بودن وسیله، وجود کلاهک مخصوص برای دودکش در پشت بامها و... از دیگر نکاتی بود که وی به منظور پیشگیری از مسمومیت با این گاز خطرناک به آن اشاره کرد.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان در مورد اقدامات درمانی و
مؤثر مردم در زمان بروز این حادثه عنوان کرد: در صورتی که خود و یا
اطرافیان دچار مسمومیت با گاز منوکسیدکربن شدند، لازم است در همان دقایق
اولیه مراتب را از طریق شماره تلفن 115 به همکاران ما در اورژانس 115 اطلاع
داده و فوراً وسیله گرمایشی را خاموش، در و پنجرههای خانه را باز و
سریعاً از محل مورد نظر دور شوید.
ایسنا