کد خبر: ۳۶۵۹۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۱ - ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - 2014October 07
شفاآنلاین-متخصص بیماری‌های کلیه و مجاری ادرار فشار خون و دیابت را دو عامل شیوع نارسایی کلیه در ایران دانست و گفت: آب بهترین نوشیدنی برای حفظ سلامت کلیه است.
به گزارش شفا آنلاین، محمدرضا نوروزی جراح و متخصص بیماریهای کلیه و مجاری ادراری تصریح کرد: با افزایش بیماری‌هایی مانند فشارخون و دیابت که سبب نارسایی کلیه می‌شوند شیوع نارسایی کلیه در ایران با توجه به رژیم‌های غذایی پرچربی، استرس‌های محیطی و آلاینده‌های موجود در هوا افزایش یافته است.

وی افزود: شایعترین علت نارسایی کلیه افزایش فشار خون به علت استفاده از رژیم‌های پرچرب و پرنمک و دیابت به علت استفاده از رژیم‌های پر قند است زیرا این عوامل با اثر بر روی عروق کلیه و تنگ کردن آن‌ها موجب عدم خون رسانی مناسب به کلیه و از عوامل بروز نارسایی کلیه هستند.



این متخصص بیماری‌های کلیه و مجاری ادرار خاطرنشان کرد: به‌طور معمول 2 کلیه بدن قادر به حفظ تعادل بدن از نظر دفع مواد زائد بدن هستند و حتی یک کلیه و گاه نیمی از کلیه نیز این توانایی را دارد اما اگر کارکرد کلیه‌ها به زیر این مقدار برسد به این مفهوم که نتواند مواد زائد را از بدن دفع کند پدیده‌ای به نام نارسایی کلیه به وجود آمده است که در نتیجه آن مواد زائد در بدن باقی می‌ماند.

نوروزی گفت: در صورت نارسایی کلیه اوره افزایش پیدا می‌کند، مایعات در بدن محبوس می‌شود و در نتیجه کل بدن شامل دست و پا و چشم‌ها و معمولاً به صورت همزمان ورم می‌کند؛ همچنین احساس خواب آلودگی و در شرایط شدیدتر اختلال هوشیاری در افراد مبتلا به نارسایی کلیه در اثر افزایش اوره خون دیده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: این بیماران در مواردی که دارای بیماری فشار خون یا دیابت به مدت طولانی باشند احتمال برگشت کارکردشان کمتر است و اغلب مجبور می‌شویم برای دفع مواد زاید از خون به جای کلیه از دیالیز و در نهایت پیوند کلیه استفاده کنیم.

این متخصص بیماری‌های کلیه و مجاری ادرار افزود: بی تحرکی از آنجا که موجب تشدید بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت و فشار خون شوند می‌توانند بر روی کلیه اثر غیر مستقیم بگذارند و گاهی موارد نارسایی کلیه ناشی از انسداد مسیر دفع ادرار است که این مورد در افرادی دیده می‌شود که سنگ کلیه دارند.

نوروزی خاطرنشان کرد: در مواردی که افراد بزرگی پروستات داشته باشند و دیر متوجه ‌شوند یا تنگی مجرا دارند یا سنگ داخل کلیه دارند و در کودکان برگشت ادرار در مثانه دارند امکان نارسایی کلیه وجود دارد بنابراین باید این بیماری های قابل درمان را درمان کرد تا از نارسایی کلیه پیشگیری کرد که درمانشان تمهیدات و مختصاب مربوط به خود را دارد.

وی درباره نقش نوشیدن مایعات در پیشگیری از نارسایی کلیه گفت: تمام مایعات پایه آب دارند اما بهترین مایعی که عوارض جانبی ندارد آب است اگر چون سایر مایعات گر چه حجم مایعات بدن را افزایش می‌دهند اما عوارض خود را هم دارند برای مثال نوشیدنی‌هایی که از قند در آن استفاده می‌شود قند خون را بالا برده و افزایش ریسک ابتلا به دیابت را در پی دارد.

این متخصص بیماری‌های کلیه و مجاری ادرار خاطرنشان کرد: برخی نوشیدنی‌ها مانند چای غلیظ اگزالات دارند و در مواردی که بیمار سنگ کلیه اگزالاتی می‌سازد شرایط تولید سنگ را مهیا می‌کند بنابراین بهترین مایع برای نوشیدن آب است مگر جایی که در دسترس نباشد.
فارس
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
منخصص ارولوژی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۹:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۵
0
0
دکتر جان منتظر حضور مچدد شما در مدیریت سازمان میباشیم و ای کاش ریاست محترم سازمان از شما بحای پزشکان عمومی در مدیریت سازمان استفاده میکرد
جراح
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۳:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۵
0
0
دکترنوروزی عزیزواقعایه دونه ای جای شما در سازمان نظام پزشکی خالی است.حالامی فهمیم شما کی بودین؟حیف واقعا حیف
نفرولوژیست
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۰:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۶
0
0
دکترنوروزی و امثال ایشون برای جامعه پزشکی کشوریک گنج هستن ای کاش قدراین گنجینه ها را بهتربدانن
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: