به گزارش شفا آنلاین:معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: به تعبیر خانم دکتر مداح، در جامعه پرستاری که می‌گویند؛ «مراقبت به توان عشق»، یعنی عشق شالوده اصلی کار ماست، چون اگر نباشد، روباتی بیش نیستیم، مراقبت نیز دارای جنبه علمی است، جنبه علمی‌بودن حرفه ما شاید کمرنگ‌‌‌‌تر به چشم بیاید و کمتر درباره آن صحبت شده‌است، شاید از این نظر کم‌‌‌‌لطفی شده‌است. عبادی تصریح کرد: خوشبختانه می‌توانیم ادعا کنیم که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ۳۰ مرکز پرستاری، بالغ بر ۲۱۰مرکز رسیده، کمتر از‌هزار نفر پرستار و بهیار در سال‌پیش از انقلاب بوده که امروز به سالانه ۱۰‌هزار و ۵۰۰ نفر در مقطع کارشناسی، ۱۳ رشته کارشناسی‌ارشد و دکترا داریم. وی ادامه داد: علاوه‌بر این اتفاقات ارزشمند، در حوزه پژوهش نیز خوشبختانه در تولید علم، رشته پرستاری در منطقه رتبه اول را دارد، حتی بزرگ‌تر از کشورهای غرب آسیا است و پار را فراتر گذاشتیم، به‌طوری که بالغ بر ۳۵ دوره تخصصی علمی در گروه پرستاری داریم که همه اینا مرهون زحمات همکاران ماست.

معاون پرستاری وزارت بهداشت همچنین تاکید کرد: عرصه‌‌‌‌هایی که پرستار بتواند خدمت کند، علاوه‌بر بیمارستان که مردم بیشتر ما را در این قالب می‌‌‌‌شناسند، در کشورهایی که به لحاظ سلامت ترقی پیدا کرده‌‌‌‌اند، از حوزه پرستاری بوده‌است و از نیروهای حد واسط استفاده بهینه‌‌‌‌تری کرده‌‌‌‌اند، شاید به‌طور کلی ایرادی که نظام سلامت ما دارد و ارتباطی به دولت‌ها ندارد این است تمرکز زیادی بر تخصص‌‌‌‌گرایی دارد و این هزینه زیادی را به نظام سلامت تحمیل می‌کند، این باعث ایجاد نیازهای اغوایی می‌شود، مثلا تعداد دستگاه‌های سی‌‌‌‌تی‌‌‌‌اسکن و‌‌‌‌ام آر‌ای در ایران از کل اتحادیه اروپا بیشتر است، این مربوط به همان نگرش بیمارمحور‌بودن است. عبادی ادامه داد: به قول معروف، شرایط طوری پیش رفته که ما رزق‌‌‌‌مان را از بیمار‌بودن مردم به‌‌‌‌دست می‌‌‌‌آوریم، نه از سلامت مردم و این خیلی تلخ است.

وی در ادامه اظهار کرد: نکته جالب این است که بهبود شاخص‌های سلامت که از سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب رخ‌داده، ارتباطی به متخصص و فوق‌تخصص و دستگاه‌های اسکن و ‌‌‌‌ام.آر.آی نداشته‌است، بلکه مربوط به بهورز با حداقل تحصیلات بوده که آموزش‌های ساده‌‌‌‌ای دیده و کمک‌کرده که شاخص‌های بهداشتی رشد کند؛ در کشورهای مترقی نیز همین‌گونه بوده‌است. معاون پرستاری وزارت بهداشت، تاکید کرد: جامعه ۲۶۰‌هزار نفری پرستاری که ۲۳۰‌هزار نفر درمان و ۳۰‌هزار نفر آن در عرصه‌‌‌‌های دیگر خدمت می‌کنند، یک ظرفیت و پتانسیل بزرگ در کشور است که از این ظرفیت بزرگ استفاده حداقلی می‌شود، ما توانایی این را داریم که براساس آموزش‌هایی که در دانشگاه‌‌‌‌ها می‌بینیم، خدمات را ارزان‌تر و باکیفیت‌‌‌‌تر ارائه دهیم. عبادی افزود: معمولا اذهان افراد این‌طور عادت کرده که برای پیشگیری از بیماری و ارتقای سلامت‌‌‌‌مان اقدامی انجام ندهیم که ناشی از آموزش نادرست است؛ بسیاری از اقداماتی که در درمان و مراکز بیمارستانی انجام می‌شود، طوری است که می‌توان خدمت موردنظر را با قیمت ارزان‌تر انجام داد./دنیای اقتصاد